Hebké bramborovo-cuketové placky s jarní cibulkou a petrželkou jsou rychlou a jednoduchou volbou pro chutnou večeři. Tyto placky kombinují jemnost brambor a svěžest cukety, což vytváří lehké a lahodné jídlo. Jarní cibulka a petrželka dodávají plackám osvěžující chuť a aromatickou vůni. Ideální pro dny, kdy chcete mít chutné a výživné jídlo na stole během několika minut.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Bramborovo-cuketové placky s jarní cibulkou a petrželkou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 1 cuketa + 1 brambora + sůl
- 3 vejce + špetka soli
- 1 + 1/2 šálku mléka
- 1 šálek mouky
- 1 lžička prášek do pečiva
- zelená jarní cibulka – podle chuti
- čerstvá petrželka – podle chuti
- olej – podle potřeby
Na zdobení:
- 100 g křupavá slanina + červená cibule se solí (volitelné)
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve do mísy vložte nastrouhanou cuketu, přidejte nastrouhanou bramboru a osolte – promíchejte a nechte chvíli odležet. Potom je přendejte do mísy se sítkem a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu.
2. Základ: Do jiné mísy rozklepněte vejce a přidejte špetku soli – vyšlehejte. Dále přilijte mléko a nasypejte mouku smíchanou s práškem do pečiva – dobře promíchejte. Znovu nalijte mléko a míchejte do jemné konzistence.
3. Následně do mísy vmíchejte směs strouhané cukety s bramborou a nalijte trochu mléka – zamíchejte. Dále do mísy vsypejte nadrobno nakrájenou zelenou cibuli, čerstvou petrželku a přilijte olej – důkladně promíchejte.
4. Náš tip: Do pánve vložte nakrájenou slaninu, kterou smažte na mírném ohni dozlatova a dokřupava. Po smažení ji přendejte na talíř a do stejné pánve vsypejte nakrájenou červenou cibuli, kterou posypejte solí a smažte na mírném ohni dokřupava. Po smažení ji přendejte na talíř ke křupavé slanině – promíchejte.
5. Do jiné pánve s rozehřátým olejem si pomocí naběračky vytvarujte placky – smažte na mírném ohni z obou stran dozlatova a dokřupava.
6. Po smažení placky podávejte s křupavou slaninou a červenou cibuli, ale také je můžete podávat aj s dresinkem ze zakysané smetany.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.