Připravte si lahodný holandský řízek s bramborovou kaší

Připravte si lahodný holandský řízek s bramborovou kaší, který kombinuje šťavnatý mletý bůček, strouhaný sýr gouda a aromatické koření. Tento pokrm je skvělým jídlem pro každou příležitost, ať už jako oběd nebo večeře, a potěší každého milovníka chutných pokrmů.

Zdroj: Hanka Radová Zubová

Ingredience

  • Mletý bůček
  • Mléko
  • Muškátový oříšek
  • Strouhaná gouda
  • Nasekaná petrželka
  • Sůl a pepř

Postup

1) Příprava směsi: Mletý bůček smíchejte se studeným mlékem, osolte a dochuťte muškátovým oříškem, pepřem a nasekanou petrželkou. Nechte směs uležet přes noc v lednici.

2) Přidání sýra: Druhý den do směsi přimíchejte najemno nastrouhaný sýr gouda.

3) Vytvarování: Z masa vytvarujte placičky.

4) Obalování: Placičky obalte v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).

5) Smažení: Smažte placičky ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

6) Podávání: Holandské řízky podávejte s bramborovou kaší.

Využijte staré rohlíky k přípravě téhle slané dobroty

Závěr

Holandský řízek je lahodným a sytým jídlem, které je skvělou volbou pro rodinné obědy nebo večeře. Kombinace šťavnatého masa, strouhaného sýra a aromatického koření tvoří pokrm, který si zamiluje každý.