Opět je tu víkend – jediná část v týdnu, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle o něco víc a dopřejte si také něco sladkého. Tento recept na kakaové koláčky obalené v kokosové přikrývce plněné mléčným krémem a čokoládou si ihned zamilujete a budete je dělat častěji! Se šálkem ledové kávy se budete cítit jako v ráji.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Kakaové koláčky v kokosové přikrývce plněné mléčným krémem a čokoládou
Těsto:
- 2 vejce
- 100 g cukr
- 50 g rostlinný olej
- 150 ml mléko
- 140 g mouka
- 30 g kakaový prášek
- 10 g prášek do pečiva
Krém:
- 2 žloutky
- 100 g cukr
- 30 g kukuřičný škrob
- 350 ml mléko
- 80 g máslo
Čokoládová poleva:
- 100 g hořká čokoláda
- 100 ml teplá smetana 33%
Na zdobení a posypání:
- kokosové lupínky
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce a přisypejte cukr – vyšlehejte. Dále nalijte olej a přilijte mléko a nakonec nasypejte smíchané prosáté suché přísady: mouka, kakaový prášek a prášek do pečiva – pořádně promíchejte.
2. Výsledné těsto nalijte na plech vyložený pergamenem, pěkně rozetřete a uhlaďte.
3. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C dozlatova a po upečení těsto nechte vychladnout.
4. Krém: Do hrnce vlijte žloutky, přisypejte cukr a kukuřičný škrob – dobře promíchejte a pak ve 2 fázích nalijte mléko – míchejte. Položte hrnec na sporák a vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření krém přelijte do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
5. Mezitím v míse šlehejte máslo a postupně během šlehání přidávejte vychladlý krém – šlehejte společně do nadýchaného krému a přendejte do zdobícího sáčku.
6. Z upečeného vychladlého těsta vytvarujte kolečka o průměru 5 cm a zbylé těsto nechte stranou. Spodní kolečko naplňte vyšlehaným krémem a přikryjte vrchním kolečkem.
7. Využití zbylého těsta: Zbylé těsto rozmixujte/pomelte v míse ponorným mixérem na jemný písek, přesypejte do velké mísy a přidejte trochu krému – dobře promíchejte. Pomocí naběračky na zmrzlinu naberte kopečky směsi a posypejte je kakaovým práškem.
8. Čokoládová poleva: Do misky dejte nasekanou hořkou čokoládu, kterou rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázní a přilijte teplou smetanu 33% – dobře promíchejte a polevu přelijte do zdobícího sáčku.
9. Získanou polevou potřete boky a vrch koláčku a obalte je v kokosových lupínkách.
10. Podávejte je s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť.