Frgálová buchta na plech

Frgálová buchta na plech je chutný a snadno připravitelný dezert, který je ideální pro různé příležitosti. Tento recept kombinuje nadýchané těsto s bohatou tvarohovou náplní, doplněnou marmeládou a makovou náplní. Výsledkem je lahodná buchta, kterou si zamiluje celá rodina.

Zdroj: Petra Hulanová

Ingredience

Těsto:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva

Tvarohová náplň:

  • 2 balíčky tvarohu
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudink

Ozdoba:

  • Marmeláda (místo povidel)
  • Maková náplň
  • Moučkový cukr na posypání

Vyzkoušejte také:

Postup

1) Příprava těsta: Vejce rozklepněte do velké mísy, přidejte moučkový cukr a rozšlehejte do pěny. Přilijte mléko a olej. V jiné misce smíchejte hladkou a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Přidejte suché ingredience do velké mísy a vše zpracujte do hladkého těsta.

2) Příprava tvarohové náplně: V míse smíchejte tvaroh, cukry, vanilkový pudink a mléko, aby vznikla řidší náplň.

3) Příprava plechu: Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Dvě třetiny těsta nalijte na plech a rovnoměrně rozetřete.

4) Vrstvení náplně: Na těsto rovnoměrně naneste tvarohovou náplň. Do jednoho sáčku s ustřiženou špičkou dejte marmeládu a do druhého makovou náplň. Vytvářejte čáry přes kratší stranu plechu, střídavě marmeládové a makové čáry.

5) Dokončení těsta: Zbylé těsto přelijte přes náplně cik-cak, tak aby náplně místy prosvítaly.

6) Pečení: Plech dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 30 minut, dokud buchta není zlatavá a upečená.

7) Podávání: Hotovou buchtu nechte vychladnout a mírně poprašte moučkovým cukrem.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Frgálová buchta na plech je lahodným dezertem, který kombinuje nadýchané těsto s bohatou tvarohovou náplní a ovocnými a makovými čarami. Tento jednoduchý a chutný recept je ideální pro rodinné oslavy nebo jako sladká tečka po obědě.