Pokud očekáváte návštěvu a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit želatinový lahvový kokosový dezert s kondenzovaným mléčným krémem, ořechy a karamelem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Želatinový lahvový kokosový dezert s kondenzovaným mléčným krémem, ořechy a karamelem
Co budeme potřebovat:
- 1 plastová láhev
Krém:
- 1 litr mléka
- 200 g kondenzované mléko
- 150 g kukuřičný škrob
- 20 g másla
Ostatní:
- strouhaný kokos/kokosové vločky – na obalování
- vlašské ořechy a karamel – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve připravte láhev a odříznete z ní vrchní část.
2. Krém: Do menšího hrnce si nalijte mléko a přilijte kondenzované mléko – promíchejte. Dále nasypejte kukuřičný škrob a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Nakonec do krému vložte máslo a míchejte, dokud se máslo nerozpustí.
3. Následně uvařený krém přelijte do plastové láhve a uložte na 3 hodiny do lednice na ztuhnutí.
4. Po 3 hodinách vyndejte dezert z láhve na pergamen, zarovnejte vršek a obalte ho celý v strouhaném kokosu nebo kokosových vločkách.
5. Obalený ho položte na tác a ozdobte na vrchu vlašskými ořechy, pak nakrájejte a ozdobte karamelem.
6. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.