Ochutnejte dokonalou letní osvěžující pochoutku – domácí sladkou jahodovou zmrzlinu s ricottou a smetanou. Tento jednoduchý a lahodný recept spojuje čerstvé jahody s krémovou ricottou a bohatou smetanou, čímž vzniká jemná, sametová konzistence, která se rozplývá na jazyku. Ideální dezert pro horké dny, který si zamiluje celá rodina!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Domácí jahodová zmrzlina s ricottou a smetanou
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 400 g čerstvé jahody
- 30 ml citronová šťáva
- 2 žloutky
- 50 g cukr
- 30 g kukuřičný škrob
- 30 ml citronová šťáva
- 70 g kondenzované mléko
- 70 ricotta
- 200 ml smetana ke šlehání
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce vložte čerstvé nakrájené jahody a přilijte propasírovanou citronovou šťávu – rozmixujte ručním mixérem na jahodové pyré.
2. Krém: Do hrnce s jahodovým pyré vlijte žloutky a během míchání postupně přisypávejte cukr. Dále nasypejte kukuřičný škrob a vařte na mírném ohni do středně husté směsi krému. Po uvaření krém přelijte do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
3. Do mísy vlijte propasírovanou citronovou šťávu a přilijte kondenzované mléko – vyšlehejte do hladké pěny. Pak vmíchejte ricottu a dobře promíchejte stěrkou. Potom pěnu přelijte do větší mísy a přilijte smetanu ke šlehání – pořádně vyšlehejte.
4. Vychladlou jahodovou směs krému vyšlehejte a vmíchejte do ní vyšlehanou pěnu – společně vyšlehejte.
5. Krém naneste a pěkně rozprostřete do mísy, kterou přikryjte fólií a uložte na 2-3 hodiny do mrazáku.
6. Na závěr kopečky zmrzliny dejte do okrasných sklenicích a můžete si je také ozdobit, podle toho, co máte rádi.
7. Podávejte s láskou, velkou chutí, nadšením a potěšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.