Piškotová dobrůtka s jahodovou pěnou a citronovým krémem – Delikatesa pro všechny!

Připravte si tuto neodolatelnou piškotovou dobrůtku, která je skvělým zakončením každého jídla. Spojení jemného piškotu, svěží jahodové pěny a osvěžujícího citronového krému zaručuje, že si pochutná každý. Tento dezert je jednoduchý na přípravu a zároveň ohromí svou chutí i vzhledem. Perfektní volba pro rodinné oslavy nebo setkání s přáteli.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Piškotová dobrůtka s jahodovou pěnou a citronovým krémem - Delikatesa pro všechny!
Zdroj: Výdatné jedlo

Piškotová dobrůtka s jahodovou pěnou a citronovým krémem

Co budeme potřebovat:

Základ:

  • 50 g piškoty savoyardi + 50 ml pomerančová šťáva

Pěna:

  • 300 g čerstvé jahody
  • citronová šťáva ze 2 citronu
  • 1 žloutek
  • 1 lžička vanilkový cukr
  • 30 g cukr
  • 30 g kukuřičný škrob
  • 30 citronová šťáva + 70 g kondenzované mléko

Na zdobení:

  • strouhaná čokoláda

Jak budeme postupovat:

1. Základ: Do mísy nalámejte piškoty savoyardi a přilijte čerstvou vyždímanou pomerančovou šťávu – dobře promíchejte.

Piškotová dobrůtka s jahodovou pěnou a citronovým krémem - Delikatesa pro všechny!
Zdroj: Výdatné jedlo
Piškotová dobrůtka s jahodovou pěnou a citronovým krémem - Delikatesa pro všechny!
Zdroj: Výdatné jedlo

2. Následně základ rozložte do okrasných skleniček rovnoměrně a nechte stranou.

Piškotová dobrůtka s jahodovou pěnou a citronovým krémem - Delikatesa pro všechny!
Zdroj: Výdatné jedlo

3. Pěna: Do menšího hrnce vložte nakrájené čerstvé jahody a přilijte propasírovanou citronovou šťávu – rozmixujte ručním mixérem na hladké pyré.

Piškotová dobrůtka s jahodovou pěnou a citronovým krémem - Delikatesa pro všechny!
Zdroj: Výdatné jedlo
Piškotová dobrůtka s jahodovou pěnou a citronovým krémem - Delikatesa pro všechny!
Zdroj: Výdatné jedlo

4. Potom do hrnce vlijte žloutek a dochuťte vanilkovým cukrem. Míchejte a během míchání postupně přisypávejte cukr. Dále nasypejte kukuřičný škrob a za stálého míchání vařte na mírném ohni do středně hustého krému. Po uvaření krém přelijte do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Piškotová dobrůtka s jahodovou pěnou a citronovým krémem - Delikatesa pro všechny!
Zdroj: Výdatné jedlo
Piškotová dobrůtka s jahodovou pěnou a citronovým krémem - Delikatesa pro všechny!
Zdroj: Výdatné jedlo

5. Do menší misky nalijte propasírovanou citronovou šťávu a přilijte kondenzované mléko – vyšlehejte. Výslednou směs postupně přidávejte do vyšlehané jahodové pěny – promíchejte stěrkou do nadýchané hladké jahodové pěny.

Piškotová dobrůtka s jahodovou pěnou a citronovým krémem - Delikatesa pro všechny!
Zdroj: Výdatné jedlo
Piškotová dobrůtka s jahodovou pěnou a citronovým krémem - Delikatesa pro všechny!
Zdroj: Výdatné jedlo
PPiškotová dobrůtka s jahodovou pěnou a citronovým krémem - Delikatesa pro všechny!
Zdroj: Výdatné jedlo

6. Výslednou pěnu pomocí lžíce rovnoměrně naneste na piškoty ve sklenicích a ozdobte strouhanou čokoládou.

Piškotová dobrůtka s jahodovou pěnou a citronovým krémem - Delikatesa pro všechny!
Zdroj: Výdatné jedlo
Piškotová dobrůtka s jahodovou pěnou a citronovým krémem - Delikatesa pro všechny!
Zdroj: Výdatné jedlo
Piškotová dobrůtka s jahodovou pěnou a citronovým krémem - Delikatesa pro všechny!
Zdroj: Výdatné jedlo

7. Podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: