Připravte si snadnou a chutnou večeři s tímto receptem na smažené vepřové na cibulce s minerálkou, podávané s čerstvým zeleninovým salátem a smetanovým dresinkem. Tento pokrm je ideální pro rychlou přípravu a přináší skvělou kombinaci šťavnatého masa, křupavé zeleniny a krémového dresinku. Užijte si vyváženou a lahodnou večeři, která potěší celou rodinu.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Smažené vepřové na cibulce s minerálkou, zeleninovým salátem a smetanovým dresinkem
Co budeme potřebovat:
Marináda na maso:
- 700-800 g vepřové maso
- 1 láhev minerální voda
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- sušené oregano – podle chuti
- 50-70 ml mléko
Ostatní:
- olej – na smažení
- 1 cibule
Salát:
- 1/2 malé mladé zelí
- 1 mrkev
- 1 červená sladká paprika
- jarní cibulky – podle chuti
Zálivka na salát:
- olivový olej – na pokapání
- 1 lžíce jablečný ocet
- sušené oregano – podle chuti
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- cukr – podle chuti
- 1 stroužek česneku
Dresink:
- 150 g zakysané smetany
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušené oregano – podle chuti
- sušený/čerstvý kopr – podle chuti
- 1 stroužek česneku
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve připravte vepřové maso, které nakrájejte na hrubé řezy, pak je z jedné strany přikryjte fólií a vyklepejte.
2. Marináda na maso: Následně maso přendejte do mísy a zalijte minerální vodou. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, sušeným česnekem, červenou mletou paprikou a sušeným oreganem. Pak přilijte mléko, dobře promíchejte a nechte 30 minut marinovat.
3. Po 30 minutách marinované maso položte do pánve s rozehřátým olejem a smažte ho na mírném ohni z obou stran dozlatova. Poté na něj pokládejte cibuli nakrájenou na kolečka a smažte 5 minut na mírném ohni. Pak podlijte zbylou směsí marinády. Přikryjte pánev pokličkou a smažte 15 minut na mírném ohni.
4. Salát: Do salátové mísy vložte nakrájené malé mladé zelí, nastrouhanou mrkev, nakrájenou červenou sladkou papriku a jarní cibulku – jemně promíchejte.
5. Zálivka na salát: Do malé misky nalijte olivový olej, přilijte jablečný ocet a dochuťte sušeným oreganem, solí, černým mletým pepřem, cukrem a prolisovaným česnekem – dobře promíchejte a výslednou zálivkou přelijte salát.
6. Dresink: Do dresinkové misky nalijte zakysanou smetanu, přisypejte sůl, černý mletý pepř, sušené oregano, sušený/čerstvý kopr a dochuťte prolisovaným česnekem – dobře promíchejte a dresink je hotový!
7. Smažené vepřové maso na cibulce s minerální vodou podávejte s čerstvým zeleninovým salátem, jemným dresinkem a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.