Připravte si půvabný vrstvený malinový dort s tvarohem a mascarpone krémem, který okouzlí vaše chuťové pohárky. Tento lahodný dort kombinuje svěží chuť ovoce s krémovou jemností tvarohu a mascarpone, čímž vytváří dokonalý dezert pro každou příležitost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vrstvený malinový dort s tvarohem a mascarpone krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 vaječné bílky
- 120 g cukr
- 4 žloutky
- 30 ml rostlinný olej
- 40 ml citronová šťáva
- 120 g mouka
- 4 g prášek do pečiva
Ostatní:
- malinová marmeláda – na potření
Krém:
- 400 g smetanový tvaroh
- 80 g moučkový cukr
- 10 g vanilkový cukr
- 200 ml smetana ke šlehání (33-36 %)
Na zdobení:
- větvičky tymiánu a semínky granátového jablka
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy vlijte vaječné bílky a šlehejte do bílé pěny. Postupně během šlehání přisypávejte cukr a šlehejte, dokud se cukr rozpustí a vytvoří se měkké špičky.
2. Následně do mísy vlijte žloutky, přilijte rostlinný olej, citronovou šťávu a nakonec ve 2 fázích nasypejte prosátou mouku s práškem do pečiva – po celý čas šlehejte a hladké těsto je hotové!
3. Výsledné těsto nalijte na plech o průměru 20 cm vyložený pergamenem a pečte v předehřáté troubě 35 minut při 160 °C dozlatova. Po upečení nechte těsto vychladnout a odřízněte vrchní vrstvu, kterou si nechte na závěreční zdobení.
4. Potom těsto překrojte na 3 stejné díly, kde první díl těsta položte na talíř a potřete ho malinovou marmeládou.
5. Krém: Do velké mísy vložte tvaroh, přisypejte moučkový cukr a dochuťte vanilkovým cukrem – šlehejte a postupně během šlehání přilévejte smetanu ke šlehání. Získáte krásně nadýchaný krém, který přendejte do zdobícího sáčku.
6. Získaný krém pomocí zdobícího sáčku naneste na těsto potřené marmeládou v obruči, pěkně rozetřete, uhlaďte a přikryjte druhým dílem těsta, které také potřete malinovou marmeládou. Postup opakujte ještě jednou, zakončete rozetřeným krémem a uložte na 4 hodiny do lednice na ztuhnutí.
7. Po 4 hodinách vyndejte dort z lednice, odstraňte obruč a zbylým krémem potřete boky dortu, které ozdobte jemným pískem z pomletého vršku těsta.
8. Krém na povrchu ozdobte větvičkami tymiánu a semínky granátového jablka.
Podávejte ho s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!