Nepečený mandlový dort s mascarpone krémem, kondenzovaným mlékem a čokoládou je dokonalým dezertem pro každou příležitost. Spojení mandlí, krémového mascarpone, sladkého kondenzovaného mléka a čokolády vytváří nezapomenutelnou kombinaci, kterou si zamiluje každý milovník sladkostí. Připravte si tento nepečený dort a dopřejte si sladké potěšení bez nutnosti pečení.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený mandlový dort s mascarpone krémem, kondenzovaným mlékem a čokoládou
Co budeme potřebovat:
Sušenkový základ:
- 150 g drcené sušenky
- 100 g pražené a mleté mandle
- 70 g rozpuštěné máslo
- 60 g mléko
Krém:
- 400 ml oslazená smetana ke šlehání
- 400 g mascarpone
- 200 g kondenzované mléko nebo rozpuštěná bílá čokoláda
Poleva:
- 50 g hořká čokoláda
- 50 ml smetana ke šlehání
Jak budeme postupovat:
1. Sušenkový základ: Do mísy nasypejte drcené sušenky a přisypejte pražené a mleté mandle. Dále přilijte rozpuštěné máslo a mléko – dobře promíchejte.
2. Výsledný základ naneste do obruče o průměru 22 cm položenou na talíři, rovnoměrně pomocí lžíce uhlaďte a uložte na pár minut do lednice.
3. Krém: Do mísy nalijte slazenou smetanu ke šlehání, přidejte mascarpone a dochuťte kondenzovaným mlékem nebo rozpuštěnou bílou čokoládou. Vyšlehejte do nadýchaného krému.
4. Získaný krém naneste, pěkně rozetřete a uhlaďte na sušenkový základ.
5. Poleva: Do malé misky dejte nasekanou hořkou čokoládu a přilijte smetanu ke šlehání. Promíchejte a poté ji rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázní a přendejte do zdobícího sáčku.
6. Získanou polevou pomocí zdobícího sáčku na krému vytvarujte libovolné vzory a uložte na 4 hodiny do lednice, ale nejlépe přes noc.
7. Nepečený sušenkový mandlový dort se smetanovým mascarpone krémem, kondenzovaným mlékem a čokoládou podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!