Představte si dokonale zapečené selské brambory, které jsou bohatě ochucené cibulkou, česnekem a mrkví. Tento tradiční pokrm přináší do vaší kuchyně vůni a chuť venkova, která vás okamžitě přenese do dětství. V kombinaci s naším čerstvým zeleninovým salátem se tento pokrm stává neodolatelnou lahůdkou, kterou si zamiluje celá rodina. Připravte se na dokonalý gurmánský zážitek plný autentických chutí!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Selské brambory s cibulkou, česnekem a mrkví se zeleninovým salátem
Co budeme potřebovat:
- 1 kg brambor
- 2 cibule (červenou a bílou)
- vepřové sádlo nebo rostlinný olej
- 1 mrkev
- 3 stroužky česneku
- svazek kopru
- sůl
Na salát:
- 2 rajčata
- 4 malé okurky
- svazek kopru
- rostlinný olej
- sůl
- mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Brambory: Na začátku očistíme brambory a vložíme je do hrnce na sporáku. Zalijeme vodou, osolíme podle chuti a vaříme do měkka.
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
3. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli.
4. Oloupanou mrkev nahrubo nastrouháme. Přidáme na pánev a promícháme.
5. Poté přidáme najemno nastrouhaný česnek a zamícháme.
6. Uvařené brambory nakrájíme, vložíme na pánev a promícháme.
7. Na pevné podložce nakrájíme kopr a přidáme na pánev. Promícháme a odstavíme ze sporáku.
8. Salát: Rajčata umyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do mísy.
9. Okurky nakrájíme na kolečka a přidáme do mísy s rajčaty.
10. Přidáme nakrájený kopr.
11. Osolíme podle chuti a dochutíme černým pepřem.
12. Do mísy se salátem nalijeme olej a vše důkladně promícháme. Hotovo!
Přejeme vám dobrou chuť!