Toužíte po jednoduchém, ale lahodném dezertu, který zvládnete za pár minut? Ořechový koláč s krémem z kondenzovaného mléka je ideální volbou! Vyrobený z pár běžných surovin, zaručeně potěší vaše chuťové pohárky.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Ořechový koláč s krémem z kondenzovaného mléka
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 7 bílky
- špetka soli
- 250 g cukru
- 5 žloutků
- 200 g mleté lískové oříšky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 4 lžíce strouhanky
Krém:
- 250 g másla
- 1 karamelizované kondenzované mléko
Na zdobení a posypání:
- 250 g vlašské ořechy
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: V míse vyšlehejte bílky se špetkou soli, pak přisypejte cukr a přidejte žloutky – dále šlehejte.
2. Následně vmíchejte mleté lískové oříšky, přisypejte prášek do pečiva a strouhanku – ručně promíchejte vidličkou.
3. Těsto naneste do formy 33×29 cm a pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C na horním i dolním ohřevu.
4. Vlašské ořechy nakrájejte nožem na větší kousky a lehce je opečte na suché pánvi, potom je přesypejte do mísy a nechte vychladnout.
5. Když těsto mírně vychladne, vyjměte ho z formy a položte na drátěnou mřížku, aby nesklouzl a nechte ho zcela vychladnout.
6. Krém: V míse vyšlehejte máslo do máslové nadýchané pěny a postupně přilévejte karamelizované kondenzované mléko – pořádně vyšlehejte.
7. Následně výsledný krém rozetřete na upečené těsto a ozdobte-posypejte nasekanými vlašskými ořechy.
8. Dezert uložte do lednice alespoň na 1 hodinu nebo podle potřeby.
9. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a úsměvem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!