Lahodné kakaovo-kávové kostky s tvarohovým krémem a čokoládou

Připravte si tyto neodolatelné kakaovo-kávové kostky, které jsou lahodnou kombinací bohaté čokoládové chuti a jemného tvarohového krému. Tento dezert je perfektní volbou pro všechny milovníky čokolády a kávy. Vláčné kostky doplněné krémem vytvoří nebeský zážitek, který potěší vaše chuťové pohárky a udělá radost celé rodině. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si sladké potěšení, které se rozplývá na jazyku.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Lahodné kakaovo-kávové kostky s tvarohovým krémem a čokoládou
Zdroj: Cooking station

Kakaovo-kávové kostky s tvarohovým krémem a čokoládou

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 60 g cukr
  • 4 žloutky
  • 55 g rostlinný olej
  • 60 g mléko
  • 10 g instantní kávy + 1 lžička kakaového prášku + 1 lžíce horké vody
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 110 g dortová mouka
  • 1/2 lžičky prášek do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 4 vaječné bílky
  • 1/2 lžičky octa
  • 60 g cukr

Krém:

  • 150 g smetanový tvaroh
  • 70 g moučkový cukr
  • špetka soli
  • 300 ml smetana ke šlehání
  • 2 lžičky instantní kávy + 1 lžíce horké vody

Poleva:

  • 100 g horká smetana ke šlehání
  • 100 g polosladké čokoládové lupínky

Jak budeme postupovat:

1. Nejprve v malé misce smíchejte instantní kávu s kakaovým práškem a zalijte horkou vodou – dobře promíchejte.

2. Těsto: Do mísy nasypejte cukr a vlijte žloutky – vyšlehejte. Pak přilijte rostlinný olej, mléko, poté vlijte připravenou kávovou směs s kakaovým práškem a vodou a dochuťte vanilkovým extraktem – dobře promíchejte. Nakonec přisypejte prosátou dortovou mouku smíchanou práškem do pečiva a solí – pořádně promíchejte a přikryjte víkem.

Vláčné kakaovo-kávové kostky se smetanovo-kávovým krémem a čokoládou - Ideální při odpolednímu kafíčku
Zdroj: Cooking station

3. Do jiné mísy vlijte vaječné bílky a přilijte ocet – šlehejte a během šlehání postupně přisypávejte cukr – šlehejte do tuhé bílé pěny, kterou postupně přidávejte do kakaovo-kávové směsi těsta. Pak důkladně promíchejte a těsto je hotové!

Vláčné kakaovo-kávové kostky se smetanovo-kávovým krémem a čokoládou - Ideální při odpolednímu kafíčku
Zdroj: Cooking station
Vláčné kakaovo-kávové kostky se smetanovo-kávovým krémem a čokoládou - Ideální při odpolednímu kafíčku
Zdroj: Cooking station

4. Výsledně těsto nalijte na plech vyložený pergamenem o rozměru 11 x 11 cm.

Vláčné kakaovo-kávové kostky se smetanovo-kávovým krémem a čokoládou - Ideální při odpolednímu kafíčku
Zdroj: Cooking station

5. Pečte v předehřáté troubě 18-20 minut při 170 °C dozlatova. Po upečení jemně překlopte na mřížku a nechte vychladnout.

6. Nejprve v malé misce smíchejte instantní kávu s horkou vodou.

Vláčné kakaovo-kávové kostky se smetanovo-kávovým krémem a čokoládou - Ideální při odpolednímu kafíčku
Zdroj: Cooking station

7. Krém: Do velké mísy vložte tvaroh, nasypejte moučkový cukr a přidejte špetku soli – dobře vyšlehejte. Dále do mísy nalijte smetanu ke šlehání a pořádně šlehejte do hladké směsi krému. Nakonec vlijte instantní kávu, důkladně promíchejte a krém je hotový!

Vláčné kakaovo-kávové kostky se smetanovo-kávovým krémem a čokoládou - Ideální při odpolednímu kafíčku
Zdroj: Cooking station
Vláčné kakaovo-kávové kostky se smetanovo-kávovým krémem a čokoládou - Ideální při odpolednímu kafíčku
Zdroj: Cooking station

8. Získaný krém přendejte do zdobícího sáčku a z upečeného vychladlého těsta odstraňte pergamen a překrojte podélně na polovinu.

9. Na spodní polovinu těsta naneste pomocí zdobícího sáčku krém ve tvaru vlnek, pěkně rozetřete a přikryjte druhou polovinou těsta, na kterou také naneste krém ve tvaru vlnek, který pěkně rozetřete. Uložte na 1-2 hodiny do lednice na ztuhnutí.

Lahodné kakaovo-kávové kostky s tvarohovým krémem a čokoládou
Zdroj: Cooking station
Lahodné kakaovo-kávové kostky s tvarohovým krémem a čokoládou
Zdroj: Cooking station

10. Poleva: Do malé misky nalijte smetanu ke šlehání a vsypejte polosladké čokoládové lupínky – míchejte, dokud se čokoládové lupínky nerozpustí.

11. Ztuhlý dezert obalte do dortové fólie na podnose a přelijte povrch čokoládovou polevou. Uložte na 2-3 hodiny do lednice na ztuhnutí.

Lahodné kakaovo-kávové kostky s tvarohovým krémem a čokoládou
Zdroj: Cooking station

12. Po ztuhnutí dezert nakrájejte na kostky a podávejte je s láskou, velkou chutí a grácií.

Lahodné kakaovo-kávové kostky s tvarohovým krémem a čokoládou
Zdroj: Cooking station
Lahodné kakaovo-kávové kostky s tvarohovým krémem a čokoládou
Zdroj: Cooking station

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: