Připravte si tyto neodolatelné kakaovo-kávové kostky, které jsou lahodnou kombinací bohaté čokoládové chuti a jemného tvarohového krému. Tento dezert je perfektní volbou pro všechny milovníky čokolády a kávy. Vláčné kostky doplněné krémem vytvoří nebeský zážitek, který potěší vaše chuťové pohárky a udělá radost celé rodině. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si sladké potěšení, které se rozplývá na jazyku.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Kakaovo-kávové kostky s tvarohovým krémem a čokoládou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 60 g cukr
- 4 žloutky
- 55 g rostlinný olej
- 60 g mléko
- 10 g instantní kávy + 1 lžička kakaového prášku + 1 lžíce horké vody
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 110 g dortová mouka
- 1/2 lžičky prášek do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 4 vaječné bílky
- 1/2 lžičky octa
- 60 g cukr
Krém:
- 150 g smetanový tvaroh
- 70 g moučkový cukr
- špetka soli
- 300 ml smetana ke šlehání
- 2 lžičky instantní kávy + 1 lžíce horké vody
Poleva:
- 100 g horká smetana ke šlehání
- 100 g polosladké čokoládové lupínky
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve v malé misce smíchejte instantní kávu s kakaovým práškem a zalijte horkou vodou – dobře promíchejte.
2. Těsto: Do mísy nasypejte cukr a vlijte žloutky – vyšlehejte. Pak přilijte rostlinný olej, mléko, poté vlijte připravenou kávovou směs s kakaovým práškem a vodou a dochuťte vanilkovým extraktem – dobře promíchejte. Nakonec přisypejte prosátou dortovou mouku smíchanou práškem do pečiva a solí – pořádně promíchejte a přikryjte víkem.
3. Do jiné mísy vlijte vaječné bílky a přilijte ocet – šlehejte a během šlehání postupně přisypávejte cukr – šlehejte do tuhé bílé pěny, kterou postupně přidávejte do kakaovo-kávové směsi těsta. Pak důkladně promíchejte a těsto je hotové!
4. Výsledně těsto nalijte na plech vyložený pergamenem o rozměru 11 x 11 cm.
5. Pečte v předehřáté troubě 18-20 minut při 170 °C dozlatova. Po upečení jemně překlopte na mřížku a nechte vychladnout.
6. Nejprve v malé misce smíchejte instantní kávu s horkou vodou.
7. Krém: Do velké mísy vložte tvaroh, nasypejte moučkový cukr a přidejte špetku soli – dobře vyšlehejte. Dále do mísy nalijte smetanu ke šlehání a pořádně šlehejte do hladké směsi krému. Nakonec vlijte instantní kávu, důkladně promíchejte a krém je hotový!
8. Získaný krém přendejte do zdobícího sáčku a z upečeného vychladlého těsta odstraňte pergamen a překrojte podélně na polovinu.
9. Na spodní polovinu těsta naneste pomocí zdobícího sáčku krém ve tvaru vlnek, pěkně rozetřete a přikryjte druhou polovinou těsta, na kterou také naneste krém ve tvaru vlnek, který pěkně rozetřete. Uložte na 1-2 hodiny do lednice na ztuhnutí.
10. Poleva: Do malé misky nalijte smetanu ke šlehání a vsypejte polosladké čokoládové lupínky – míchejte, dokud se čokoládové lupínky nerozpustí.
11. Ztuhlý dezert obalte do dortové fólie na podnose a přelijte povrch čokoládovou polevou. Uložte na 2-3 hodiny do lednice na ztuhnutí.
12. Po ztuhnutí dezert nakrájejte na kostky a podávejte je s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!