Jednoduchá bramborová bašta z pekáčku je chutná a výživná alternativa k pizze, kterou si zamiluje celá rodina. Tento recept kombinuje brambory, čerstvou zeleninu a sýr mozzarella v jednom lahodném jídle, které je jednoduché na přípravu a skvěle chutná.
Ingredience
- 3 brambory
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- Olivový olej
- Sůl a pepř
- 3 vejce
- 250 ml mléka
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- Mozzarella na posypání
Postup
1) Příprava brambor a zeleniny: Brambory očistěte a nastrouhejte. Nastrouhané brambory dejte do misky, zalijte vodou a po chvíli scedíte přes sítko, odstraňte veškerou vodu. Mrkev očistěte a nastrouhejte. Cibuli a papriky očistěte a nakrájejte na drobno.
2) Smažení zeleniny: Zeleninovou směs (mrkev, cibule, papriky) zalijte olivovým olejem, osolte, opepřete a povařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud nezměkne.
3) Příprava těsta: Vejce rozšlehejte s mlékem, osolte a opepřete. Přidejte mouku a prášek do pečiva a dobře promíchejte. Přidejte scezené brambory a zeleninovou směs a důkladně vše promíchejte.
4) Pečení: Směs vylijte na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozetřete. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut.
5) Dokončení: Vyjměte plech, posypte mozzarellou a vraťte do trouby. Pečte, dokud sýr nezačne bublat a nezíská zlatavou barvu.
Tip
- Pro pikantnější variantu přidejte do těsta chilli prášek.
- Zelenou papriku můžete nahradit žlutou pro jiný barevný akcent.
- Podávejte s kysanou smetanou nebo smetanou pro ještě bohatší chuť.
Závěr
Tento recept na bramborovou baštu z pekáčku je vynikající volbou pro každého, kdo hledá jednoduché, ale chutné jídlo. Je to skvělá alternativa k tradiční pizze a zaručeně uspokojí vaše chuťové pohárky.