Sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa – exotická lahůdka na váš stůl

Vyzkoušejte tento lahodný recept na sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa, který vás přenese do exotických krajů. Kombinace jemné červené čočky, šťavnatého kuřecího masa a bohatého koření vytváří dokonale vyváženou chuť, která potěší vaše chuťové pohárky. Přidání kokosového mléka a medu dodává tomuto kari jemnou sladkost, zatímco chilli a kari koření přidávají příjemný pikantní nádech. Tento recept je snadný na přípravu a ideální pro rodinné večeře nebo speciální příležitosti.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa - exotická lahůdka na váš stůl
Zdroj: Laura Dolinská

Sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa

Co budeme potřebovat (pro 1 osobu):

  • 45 g červené čočky, např. Country Life
  • 60 g kuřecích prsou bez kostí
  • 35 g mražené zeleninové směsi (jarní)
  • 1/2 dl kokosového mléka (krém, smetana) se sníženým množstvím tuku, např. Vitasia (50 g)
  • 1 ČL olivového oleje
  • 1/2 PL medu (9 g)
  • 5 g koření kari
  • 20 g červené cibule
  • 35 g rýže neloupané, např. Country life

Další ingredience:

  • chilli, kurkuma, sůl (pokud na ingredience nejste alergičtí)
Sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa - exotická lahůdka na váš stůl
Zdroj: Laura Dolinská

Jak budeme postupovat:

1. Cibuli nakrájejte na malé kousky a jemně osmahněte na oleji.

Sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa - exotická lahůdka na váš stůl
Zdroj: Laura Dolinská

2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a chvíli smažte.

Sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa - exotická lahůdka na váš stůl
Zdroj: Laura Dolinská
Sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa - exotická lahůdka na váš stůl
Zdroj: Laura Dolinská

3. Poté přidejte mraženou zeleninu, okořeňte kari kořením a čili (podle chuti). Orestujte 2 minuty.

Sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa - exotická lahůdka na váš stůl
Zdroj: Laura Dolinská
Sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa - exotická lahůdka na váš stůl
Zdroj: Laura Dolinská
Sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa - exotická lahůdka na váš stůl
Zdroj: Laura Dolinská

4. Přidejte opláchnutou čočku a zalijte vodou. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat více vody.

Sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa - exotická lahůdka na váš stůl
Zdroj: Laura Dolinská
Sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa - exotická lahůdka na váš stůl
Zdroj: Laura Dolinská
Sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa - exotická lahůdka na váš stůl
Zdroj: Laura Dolinská

5. Vařte 30 minut, nebo dokud čočka nezměkne.

Sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa - exotická lahůdka na váš stůl
Zdroj: Laura Dolinská

6. Nakonec přidejte kokosové mléko, med, kurkumu, osolte a ještě chvíli nechte na mírném ohni vařit.

Sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa - exotická lahůdka na váš stůl
Zdroj: Laura Dolinská
Sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa - exotická lahůdka na váš stůl
Zdroj: Laura Dolinská

7. Podávejte s rýží.

Sladko-pikantní kari z červené čočky a kuřecího masa - exotická lahůdka na váš stůl
Zdroj: Laura Dolinská

Dobrou chuť!