Objevte neodolatelný dezert, který kombinuje bohatou chuť kakaa s lehkým šlehačkovým krémem a svěžím ovocem. Tyto kakaové kuličky jsou ideální pro každou příležitost, ať už hledáte rychlou sladkost k odpolední kávě, nebo elegantní dezert na oslavu. Snadná příprava a lahodná chuť zaručeně potěší vaše chuťové buňky i hosty.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kakaové kuličky plněné šlehačkovým krémem a ovocem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 vejce
- 80 g cukr
- 10 g vanilkový cukr
- 150 ml olej
- 120 ml mléko
- 200 g mouka
- 20 g kakao
- 10 g prášek do pečiva
Impregnace:
- 20 ml pomerančová šťáva
Krém:
- 400 ml smetana ke šlehání
- 50 g moučkový cukr
- 10 g vanilkový cukr
Bobulová náplň:
- 450 g mražené bobule
- 100 g cukr
- 40 g kukuřičný škrob + 40 ml vody
- 10 ml citronová šťáva
Ostatní:
- pomleté okraje zbylých konců těsta
- moučkový cukr – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, nasypejte cukr, vanilkový cukr a společně vyšlehejte. Pak nalijte olej a přilijte mléko – dále šlehejte. Potom ve 2 fázích nasypejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Dobře promíchejte a nakonec vsypejte zbylou mouku – pořádně promíchejte.
3. Výsledné těsto nalijte na plech vyložený pergamenem o rozměru 35 x 45 cm, pěkně rozetřete a uhlaďte.
4. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.
5. Po upečení z těsta vytvarujte pomocí sklenice kolečka, které impregnujte pomerančovou šťávou.
6. Krém: Do mísy nalijte smetanu ke šlehání, přisypejte moučkový cukr a dochuťte vanilkovým cukrem. Šlehejte do nadýchané pěny. Získaný krém přendejte do zdobícího sáčku a vytvarujte na spodním díle kolečka vlnky.
7. Ovocná náplň: Do hrnce na sporáku vložte mražené bobule a přisypejte cukr – promíchejte a vařte na mírném ohni do změknutí. Potom náplň rozmixujte ručním mixérem na pyré a přilévejte kukuřičný škrob smíchaný s vodou – dobře promíchejte. Dochuťte ještě citronovou šťávou a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
8. Po uvaření náplň přendejte do zdobícího sáčku a naneste ji do středu koláčku, pak znovu naneste krém do tvaru vlnek a vytvarujte špičky.
9. Mezitím do mixéru vložte zbylé okraje upečeného těsta, které rozemelte na jemný písek a přesypejte do mísy.
10. Následně v nich obalte koláčky a posypejte je moučkovým cukrem.
Podávejte je s láskou, velkou chutí a elegancí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!