Připravte si tento vynikající bramborový koláč, který kombinuje jemnost zakysané smetany, svěžest rajčat a zelené cibulky a bohatou chuť sýra. Tento recept je ideální pro každou příležitost, ať už jako hlavní chod, nebo jako slaný zákusek na oslavu. Koláč je jednoduchý na přípravu a zaručeně potěší všechny milovníky chutných a sytých pokrmů. Překvapte svou rodinu a přátele tímto lahodným bramborovým koláčem a užijte si společné chvíle u skvělého jídla.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborový koláč se zakysanou smetanou, rajčaty, zelenou cibulkou a sýrem
Co budeme potřebovat:
Bramborový základ:
- středně velké brambory
- rostlinný tuk – na smažení
- sůl – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
Vaječná směs:
- 4 vejce
- 5-6 cherry rajčátka nebo podle chuti
- zelená cibulka – podle chuti
- 200 g zakysaná smetana
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- 50-70 g mozzarella sýr – na posypání
- čerstvá petrželka – na zdobení a posypání
Jak budeme postupovat:
1. Bramborový základ: Do pánve s rozehřátým olejem položte brambory nakrájené na kolečka. Dochuťte je solí a červenou mletou paprikou – lehce promíchejte a smažte na mírném ohni 5-7 minut z každé strany dozlatova a dokřupava.
2. Vaječná směs: Do misky rozklepněte vejce, přidejte nakrájené cherry rajčátka a vsypejte nakrájenou zelenou cibulku. Dále přidejte zakysanou smetanu a dochuťte solí a černým mletým pepřem – dobře promíchejte.
3. Výslednou směsí přelijte brambory v pánve a přikryjte pokličkou. Smažte je pod pokličkou cca 15 minut.
4. Potom je překlopte na druhou stranu pomocí talíře, posypejte strouhaným sýrem a čerstvou nasekanou petrželkou – smažte cca 5 minut, dokud se sýr nerozteče.
5. Po upečení přendejte na talíř a podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!