Užijte si společné chvíle a dopřejte si i něco opravdu sladkého. Tento recept na jemné kokosové roládky s mléčným a smetanovým krémem, ořechy a pistáciemi si ihned zamilujete. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kokosové roládky s mléčným a smetanovým krémem, ořechy a pistáciemi
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 250 g kokosové vločky
Mléčný krém:
- 220 g mouka
- 1 litr mléko
- 100 g cukr
- 10 ml vanilková esence
- 100 g máslo
Smetanový krém:
- 300 ml smetana ke šlehání
- 70 g moučkový cukr
Ostatní:
- 100 g nasekané vlašské ořechy
- 70 g nasekané pistácie – zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Na vnitřek plechu nasypejte a rozprostřete kokosové vločky, které nechte chvíli stranou.
2. Mléčný krém: Do hrnce nasypejte mouku, přilijte mléko a přisypejte cukr – promíchejte a vařte na mírném ohni do hladké směsi. Dochuťte vanilkovou esenci a vmíchejte máslo – dobře promíchejte a vařte do středně hustého krému. Po uvaření nechte krém vychladnout (cca 20 minut).
3. Po vychladnutí krém nalijte na kokosové vločky, pěkně ho rozetřete, uhlaďte a uložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.
4. Smetanový krém: Do velké mísy nalijte smetanu ke šlehání a přisypejte moučkový cukr – šlehejte do nadýchaného krému.
5. Získaný krém naneste, pěkně rozetřete a uhlaďte na ztuhlý mléčný krém a uložte na 30 minut do lednice na ztuhnutí.
6. Ztuhlý dort překrojte na velké obdélníky, které do středu posypejte nasekanými vlašskými ořechy a srolujte do tvaru roládky. Postup opakujte při každém obdélníku.
7. Na závěr ozdobte nasekanými pistáciemi a podávejte je s láskou, skvělou chutí a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!