Jednoduchý tvarohovo-kakaový cheesecake s ovocem a čokoládovou polevou je perfektní volbou pro všechny milovníky sladkostí. Tento lahodný dezert kombinuje jemnou chuť tvarohu a kakaa s osvěžujícím ovocem a bohatou čokoládovou polevou. Snadná příprava a výjimečná chuť z něj činí ideální pochoutku pro každou příležitost. Připravte si tento cheesecake a potěšte své blízké jedinečným sladkým zážitkem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tvarohovo-kakaový cheesecake s ovocem a čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:
Korpus:
- 100 g polohrubé (nebo bezlepkové) mouky
- 100 g krystalového cukru
- 3 PL kakaa
- 1 ČL instantní kávy
- 2 PL oleje
- 5-6 ks vajec
Ovocný sirup:
- ovoce
- krystalový cukr
Tvarohový krém:
- 500 g jemného tvarohu
- 250 g másla
- 150 g práškového cukru
Čokoládová poleva (ganache):
- 100 g čokolády (90%)
- 100 g smetany ke šlehání (33%)
- 2,5 PL oleje
Jak budeme postupovat:
1. Korpus: Pokud máte malá vejce, použijte raději 6 ks. Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do tuha. Žloutky vyšlehejte s krystalovým cukrem do pěny a přidejte olej.
2. Mouku smíchejte s kakaem a instantní kávou a tuto směs prosejte přes síto do žloutkové pěny. Promíchejte a nakonec do těsta vmíchejte sníh z bílků.
3. Do kulaté formy o průměru 18 cm dejte na dno pečící papír a vlijte těsto.
4. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 25-30 minut. Kontrolujte upečení pomocí špejle.
5. Ovocný sirup: Zatímco se korpus peče, připravte ovocný sirup. Rozvařte ovoce s cukrem, propasírujte a nechte vychladnout.
6. Po upečení korpusu jej nechte vychladnout a potřete dvěma lžícemi sirupu.
7. Tvarohový krém: Nejprve vyšlehejte máslo s práškovým cukrem a postupně přidávejte tvaroh. Tvarohový krém naneste na korpus a dejte dort do ledničky ztuhnout.
8. Čokoládová poleva: Smetanu zahřejte (nesmí vřít) a přidejte nalámanou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Nakonec přidejte olej a dobře promíchejte, aby se směs dobře spojila.
9. Polevu nalijte na ztuhlý tvarohový krém.
10. Dort dejte do ledničky, ideálně přes noc, aby tvarohová náplň dobře ztuhla a máte hotovo!
Dobrou chuť! 🙂