Ovocný zákusek s jahodami a pudinkovým krémem přelitý želatinou je dokonalou volbou pro všechny milovníky sladkostí. Tento delikátní dezert spojuje svěžest jahod, jemnost pudinkového krému a lehkost želatiny, čímž vytváří harmonickou kombinaci chutí a textur. Připravte si tento lahodný dezert a užijte si jeho výjimečnou chuť.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Ovocný zákusek s jahodami a pudinkovým krémem přelitý želatinou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 vejce
- 200 g moučkový cukr
- šťáva z 1 citronu
- nastrouhana kůra z 1 citronu
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka
- 1 balení vanilkový pudink
- 1 balení vanilkový cukr
- 200 g polohrubé mouky + 1 prášek do pečiva
Ostatní:
- máslo – na vymazání plechu
- hrubá mouka – na vysypání plechu
Krém:
- 1 balení Zlatý klas – pudink
- 400 ml mléka
- 250g změklé máslo
- 2 lžíce moučkový cukr nebo podle chuti
- vanilkový extrakt – volitelné
Plnění:
- čerstvé jahody
Želatinová poleva:
- 500 ml vody
- 1 balení cukrářské želé + 2 lžíce moučkový cukr
Na zdobení:
- čerstvé jahody
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy od kuchyňského robotu rozklepnete vejce a přisypejte moučkový cukr – vyšlehejte do jemné konzistence, pak přilijte vyždímanou šťávu a vsypejte nastrouhanou kůru z 1 citronu. Dále přilijte olej, mléko a nasypejte vanilkový pudink – pokračujte ve šlehání, pak nasypejte polohrubou mouku s práškem do pečiva. Šlehejte do hladkého těsta.
2. Výsledné těsto nalijte na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou, pěkně rozetřete a uhlaďte.
3. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut při 160 °C dozlatova a po upečení nechte vychladnout.
4. Krém: Do hrnce nalijte mléko, pak trochu mléka nechte v nádobce a nasypejte Zlatý klas nebo vanilkový prášek/pudink – promíchejte. Potom vlijte do mléka v hrnci a vařte na mírném ohni do středně jemné směsi krému. Po uvaření nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
5. Vychladlý Zlatý klas nebo vanilkový krém přendejte do misky, rozmíchejte a vmíchejte změklé máslo – míchejte/šlehejte. Pak přisypejte moučkový cukr a dochuťte vanilkovým extraktem – míchejte/šlehejte do nadýchaného krému.
6. Získaný krém naneste, pěkně rozetřete a uhlaďte na vychladlé těsto a naaranžujte půlky čerstvých jahod.
7. Želatinová poleva: Do menšího hrnce nalijte vodu a nasypejte cukrářské želé smíchané moučkovým cukrem – dobře promíchejte. Vařte na mírném ohni, dokud nepřivedete k varu, pak vařte ještě 1 minutu a po uvaření nechte vychladnout.
8. Na závěr s pomocí lžíce naneste želatinovou polevu na jahody a podávejte ho s láskou, velkou chutí a elánem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: