Pomalu pečená bělehradská krkovice v marinádě s bramborami je pokrm, který vás ohromí svou šťavnatostí a bohatou chutí. Díky pomalému pečení se maso dokonale proleží a získá neodolatelnou křehkost, zatímco brambory nasáknou všemi lahodnými šťávami. Tento recept je ideální pro rodinné obědy nebo slavnostní večeře, kdy chcete své blízké potěšit něčím opravdu výjimečným.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pomalu pečená bělehradská krkovice v marinádě s bramborami
Co budeme potřebovat:
- 750 g vepřové krkovice
- 1 PL jablečného octa
- 2 PL sójové omáčky
- 4 PL sladké čili omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1 ČL plnotučné hořčice
- 2 PL medu
- 300 ml studené vody
- brambory
- rostlinný olej
- sůl
- sušený tymián
Jak budeme postupovat:
1. Marináda: Do menší misky nasypeme sůl, přidáme hořčici a med. Nalijeme jablečný ocet, sójovou omáčku a čili omáčku. Do marinády prolisujeme česnekové stroužky a vše důkladně promícháme.
2. Poté do marinády namočíme plátky vepřové krkovice. Přikryjeme fólií a vložíme na 24 hodin do ledničky.
3. Do pekáče nalijeme 300 ml vody a naskládáme marinovanou krkovici.
4. Na maso položíme oloupané brambory nakrájené na větší kusy. Brambory potřeme olejem, osolíme a posypeme trochou tymiánu.
5. Zapékací formu překryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby.
6. Pečeme 2 hodiny při teplotě 175 °C.
7. Po uplynutí doby odstraníme alobal a vložíme zpět do trouby.
8. Dopečeme při teplotě 200 °C dalších 20 minut a máme hotovo!
Dobrou chuť!