Pomalu pečená bělehradská krkovice v marinádě s bramborami – šťavnatá jako nikdy předtím

Pomalu pečená bělehradská krkovice v marinádě s bramborami je pokrm, který vás ohromí svou šťavnatostí a bohatou chutí. Díky pomalému pečení se maso dokonale proleží a získá neodolatelnou křehkost, zatímco brambory nasáknou všemi lahodnými šťávami. Tento recept je ideální pro rodinné obědy nebo slavnostní večeře, kdy chcete své blízké potěšit něčím opravdu výjimečným.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Pomalu pečená bělehradská krkovice v marinádě s bramborami - šťavnatá jako nikdy předtím
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem

Pomalu pečená bělehradská krkovice v marinádě s bramborami

Co budeme potřebovat:

  • 750 g vepřové krkovice
  • 1 PL jablečného octa
  • 2 PL sójové omáčky
  • 4 PL sladké čili omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ČL plnotučné hořčice
  • 2 PL medu
  • 300 ml studené vody
  • brambory
  • rostlinný olej
  • sůl
  • sušený tymián

Jak budeme postupovat:

1. Marináda: Do menší misky nasypeme sůl, přidáme hořčici a med. Nalijeme jablečný ocet, sójovou omáčku a čili omáčku. Do marinády prolisujeme česnekové stroužky a vše důkladně promícháme.

Pomalu pečená bělehradská krkovice v marinádě s bramborami - šťavnatá jako nikdy předtím
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem

2. Poté do marinády namočíme plátky vepřové krkovice. Přikryjeme fólií a vložíme na 24 hodin do ledničky.

Pomalu pečená bělehradská krkovice v marinádě s bramborami - šťavnatá jako nikdy předtím
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem
Pomalu pečená bělehradská krkovice v marinádě s bramborami - šťavnatá jako nikdy předtím
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem

3. Do pekáče nalijeme 300 ml vody a naskládáme marinovanou krkovici.

Pomalu pečená bělehradská krkovice v marinádě s bramborami - šťavnatá jako nikdy předtím
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem
Pomalu pečená bělehradská krkovice v marinádě s bramborami - šťavnatá jako nikdy předtím
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem

4. Na maso položíme oloupané brambory nakrájené na větší kusy. Brambory potřeme olejem, osolíme a posypeme trochou tymiánu.

Pomalu pečená bělehradská krkovice v marinádě s bramborami - šťavnatá jako nikdy předtím
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem
Pomalu pečená bělehradská krkovice v marinádě s bramborami - šťavnatá jako nikdy předtím
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem
Pomalu pečená bělehradská krkovice v marinádě s bramborami - šťavnatá jako nikdy předtím
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem

5. Zapékací formu překryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby.

Pomalu pečená bělehradská krkovice v marinádě s bramborami - šťavnatá jako nikdy předtím
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem

6. Pečeme 2 hodiny při teplotě 175 °C.

7. Po uplynutí doby odstraníme alobal a vložíme zpět do trouby.

Pomalu pečená bělehradská krkovice v marinádě s bramborami - šťavnatá jako nikdy předtím
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem

8. Dopečeme při teplotě 200 °C dalších 20 minut a máme hotovo!

Pomalu pečená bělehradská krkovice v marinádě s bramborami - šťavnatá jako nikdy předtím
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem

Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: