Babiččina pudinková roláda s bílou čokoládou a džemem

Babiččina pudinková roláda s bílou čokoládou a džemem
Zdroj: Fatto in Casa da Alba

Hledáte sladký recept, který potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i duši? Vyzkoušejte osvědčenou klasiku podle báječného receptu našich babiček. Tahle nadýchaná pudinková roláda plněná krémem s bílou čokoládou a obohacená džemem je perfektní volbou ke kávě, snídani i jako pohoštění pro hosty.

Příprava je překvapivě jednoduchá a výsledek zaručeně stojí za to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

👉 Náš tip: Kokosový krém s bílou čokoládou: Rychlý a lahodný základ pro vaše dezerty

Babiččina pudinková roláda s bílou čokoládou a džemem

Co budeme potřebovat:

Na krém:

  • 500 ml mléka
  • 1 žloutek
  • 8 g vanilkového cukru
  • 4 lžíce krystalového cukru
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 40 g bílé čokolády

Na těsto:

  • 3 vejce
  • 100 g krystalového cukru
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 12 g prášku do pečiva
  • 10 lžic hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • kůra z 1 citronu
  • džem podle chuti (např. meruňkový nebo jahodový)
  • moučkový cukr na posypání

Jak budeme postupovat:

1️⃣ Krém: Do hrnce nalijte mléko, přidejte žloutek, vanilkový cukr, krystalový cukr a kukuřičný škrob. Důkladně promíchejte metličkou.

babiččin recept na vynikající pudinkovou roládu – ideální ke kávě i snídani
Zdroj: Fatto in Casa da Alba

2️⃣ Dejte na sporák a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud nevznikne hustý pudink.

3️⃣ Do horkého krému vmíchejte nalámanou bílou čokoládu. Míchejte, dokud se nerozpustí. Krém nechte zcela vychladnout.

babiččin recept na vynikající pudinkovou roládu – ideální ke kávě i snídani
Zdroj: Fatto in Casa da Alba

4️⃣ Těsto: Vejce s cukrem ušlehejte do pěny. Přilijte olej, mléko a promíchejte. Pak přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůru. Vše promíchejte do hladkého těsta.

babiččin recept na vynikající pudinkovou roládu – ideální ke kávě i snídani
Zdroj: Fatto in Casa da Alba
babiččin recept na vynikající pudinkovou roládu – ideální ke kávě i snídani
Zdroj: Fatto in Casa da Alba
babiččin recept na vynikající pudinkovou roládu – ideální ke kávě i snídani
Zdroj: Fatto in Casa da Alba

5️⃣ Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem (cca 30×40 cm) a rovnoměrně rozetřete.

babiččin recept na vynikající pudinkovou roládu – ideální ke kávě i snídani
Zdroj: Fatto in Casa da Alba

6️⃣ Pečete v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut. Poté nechte 5 minut odpočívat a pomocí papíru roládu opatrně srolujte. Po 10 minutách opět rozviňte a odstraňte papír.

babiččin recept na vynikající pudinkovou roládu – ideální ke kávě i snídani
Zdroj: Fatto in Casa da Alba

7️⃣ Roládu pomažte nejprve džemem a poté vanilkovým krémem. Znovu srolujte a zabalte do potravinářské folie. Nechte odležet v lednici alespoň 2 hodiny.

Před podáváním posypte moučkovým cukrem, nakrájejte a servírujte.

Babiččina pudinková roláda s bílou čokoládou a džemem
Zdroj: Fatto in Casa da Alba

Před podáváním posypte moučkovým cukrem, nakrájejte a servírujte.

Babiččina pudinková roláda s bílou čokoládou a džemem
Zdroj: Fatto in Casa da Alba

Tipy:

  • Pro intenzivnější chuť krému můžete přidat trochu citronové šťávy nebo pomerančové kůry.
  • Místo džemu lze použít i ovocný přeliv nebo Nutellu pro čokoholiky.
  • Roládu lze také dozdobit čerstvým ovocem nebo strouhanou čokoládou.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

VIDEO NÁVOD: