Nepečený dezert ze zakysané smetany a salka hotový za 15 minut: Úžasný krémový dezert s chutí kavy!

Pokud hledáte rychlý a lahodný dezert, který připravíte během pár minut, nepečený dezert ze zakysané smetany a salka je ideální volbou. Jeho úžasná krémová textura, kterou podtrhne chuť kávy, je dokonalá pro milovníky jednoduchých a chutných sladkostí. Tento dezert zvládnete připravit za pouhých 15 minut a potěší všechny, kdo mají rádi rychlé a neodolatelné dezerty. Ideální jako sladká tečka po obědě nebo ke kávě!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Nepečený dezert ze zakysané smetany a salka hotový za 15 minut: Úžasný krémový dezert s chutí kavy!
Zdroj: youtube.com

Nepečený dezert ze zakysané smetany a salka hotový za 15 minut

Co budeme potřebovat:

  • 500 g zakysaná smetana
  • 1 smetana ke šlehání
  • 300 g kondenzované mléko (Salko)
  • 1 sáček – želatina
  • 150 ml vody
  • dlouhé piškoty
  • káva – na namáčení piškotů

Na polevu:

  • 200 ml smetany na šlehání
  • 160 g čokolády

Jak budeme postupovat:

1. Vyšleháme si smetanu na šlehání na šlehačku. Zakysanou smetanu vyšleháme s kondenzovaným mlékem a šlehačkou. Mísu, ve které bylo kondenzované mléko neumýváme, nejdříve do ní nalijeme kávu.

2. Necháme želatinu nabobnat v trošce vodě a poté zahříváme na plameni dokud se nerozpustí.

3. Do mísy s kondenzovaným mlékem nalijeme 1 šálek rozpustné kávy a ještě dosladíme kondenzovaným mlékem.

4. Připravíme si formu na pečení.

5. Piškoty lehce namočíme do kávové směsi a uložíme namočenou stranou na dno formy.

6. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do krému a část navrstvíme na piškoty. Poté přidáme opět namočené piškoty a zbytek krému.

Nepečený dezert ze zakysané smetany a salka hotový za 15 minut: Úžasný krémový dezert s chutí kavy!
Zdroj: youtube.com

7. Vrch polijeme čokoládovou polevou, kterou si rozpustíme v smetaně.

Nepečený dezert ze zakysané smetany a salka hotový za 15 minut: Úžasný krémový dezert s chutí kavy!
Zdroj: youtube.com

8. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.