Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na křupavou bramborovou placku plněnou bramborovo-koprovou náplní a třemi druhy sýra. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Placka plněná bramborovo-koprovou náplní a třemi druhy sýra
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 150 g pšeničná mouka
- 90 ml mléko (6 lžic)
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky cukru
- 15 ml změklé máslo (1 lžíce)
Bramborová náplň:
- 2-3 středně velké brambory
- 150 ml teplé mléko
- 15 ml změklé máslo (1 lžíce)
- čerstvý nasekaný kopr – podle chuti
Sýrová náplň:
- nastrouhaný tvrdý sýr – podle chuti
- tavený sýr – podle chuti
- nastrouhaný sýr mozzarella – podle chuti
Ostatní:
- máslo – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy nasypejte pšeničnou mouku a přilijte mléko. Dále osolte, přisypejte cukr a přidejte změklé máslo – promíchejte a vypracujte těsto do tvaru malé koule, kterou přikryjte fólií a uložte na 30 minut do lednice.
2. Náplň: Do hrnce s vodou vložte nakrájené brambory na kousky – vařte na mírném ohni do změknutí. Po uvaření do hrnce k bramborám přilijte teplé mléko, přidejte změklé máslo, rozmačkejte a vsypejte čerstvě nasekaný kopr – pokračujte v rozmačkání.
3. Do malé misky vložte nastrouhaný tvrdý sýr, tavený sýr a mozzarella sýr.
4. Po 30 minutách vyndejte těsto z lednice, pak ho položte na čistou plochu vysypanou moukou a vyválejte válečkem do kruhu. Do středu naneste sýrovou náplň, na ní naneste bramborovou náplň s koprem a znovu sýrovou náplň. Následně upevněte/slepte konce a vyválejte do placky.
5. Do pánve s rozehřátým máslem vložte placku a smažte na mírném ohni z každé strany dozlatova a dokřupava.
6. Křupavou placku plněnou bramborovo-koprovou náplní a sýry po upečení položte na pergamen a podávejte s láskou.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!