Připravte si rychlou a zdravou chuťovku ve formě jednoduchých kapustových placek s mrkví z kefíru. Tento recept vám umožní vytvořit lahodné a lehké placky, které jsou skvělou alternativou k tradičním občerstvením. Kombinace čerstvé kapusty a mrkve s jemným kefírem dodává těmto plackám výjimečnou chuť a šťavnatost. Jsou ideální jako snack k večernímu filmu nebo jako rychlý oběd, který zasytí a zároveň osvěží.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Jednoduché kapustové placky s mrkví z kefíru
Co budeme potřebovat:
- 350 g bílého zelí
- 400 ml kefíru
- 1 cibuli
- 1 mrkev
- rostlinný olej
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 vejce
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL jedlé sody
- 400 g hladké mouky
- rostlinný olej na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Kapustu jemně nakrájíme. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostky.

2. Oloupanou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.

3. Na pánvi zahřejeme olej. Přidáme cibuli a smažíme 2-3 minuty. Potom přidáme nastrouhanou mrkev a zamícháme.
4. Přidáme kapustu a vše spolu zamícháme. Zeleninovou směs ochutíme solí a pepřem. Zamícháme a smažíme 2-3 minuty. Potom přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 10 minut.



5. Do samostatné mísy rozbijeme vejce, které metličkou vyšleháme. Přidáme kefír a sůl.

6. Nakonec přidáme jedlou sodu a metličkou vymícháme. Do směsi nasypeme mouku a špachtlí vymícháme.


7. Přidáme osmaženou zeleninu a vše spolu zamícháme.


8. Pánev vymažeme olejem. Do rozehřátého oleje vložíme směs a vytvarujeme placku.

9. Přikryjeme pokličkou a z obou stran smažíme dozlatova. Můžeme podávat.




Hotovo! Dobrou chuť!