Připravte si kuřecí prsa se zeleninou a omáčkou s kari a hořčicí

Tento recept na kuřecí prsa se zeleninou a omáčkou s kari a hořčicí je skvělou volbou pro všední den, kdy hledáte rychlé, ale chutné a vyvážené jídlo. Pikantní omáčka dodává běžnému kuřecímu masu zcela nový rozměr chutí.

Zdroj: benefoods.cz / Václav Štafl

Ingredience

  • 360 g kuřecích prsou
  • Sůl, pepř dle chuti
  • Sušený česnek
  • Oregano
  • 4 lžíce oleje
  • 3-4 lžíce dijonské hořčice
  • Kari koření
  • Špetka škrobu
  • 200-250 ml vývaru
  • 80 ml smetany
  • 180 g papriky
  • 110 g pórku
  • 120 g kukuřice
  • 220 g rýže

Postup

1) Příprava kuřete: Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, osolte, opepřte, přidejte sušený česnek, oregano a olej. Vše dobře promíchejte v míse.

2) Restování kuřete a papriky: Na rozpálené pánvi restujte kuřecí maso společně s nakrájenou paprikou po dobu 3-4 minut, dokud maso nezačne zlátnout.

3) Přidání koření a hořčice: Do pánve přidejte kari koření a dijonskou hořčici. Promíchejte a krátce restujte, aby se chutě propojily.

4) Dušení zeleniny: Plamen stáhněte, podlijte trochou vývaru, přidejte nakrájený pórek a kukuřici a dusíte zhruba 5 minut.

5) Zahuštění omáčky: Přidejte špetku škrobu rozmíchaného v trošce vody, aby se omáčka lehce zahustila.

6) Dochucení a servírování: Odstraňte z plotny a zakápněte smetanou. Promíchejte a dochuťte dle potřeby. Podávejte s připravenou rýží.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Kuřecí prsa se zeleninou a omáčkou s kari a hořčicí jsou výborným, rychlým a nutričně vyváženým jídlem, které zasytí a potěší každého milovníka pikantních chutí.