Přineste kousek Itálie přímo na váš stůl s naším receptem na domácí delikátní tiramisu s mascarpone a koňakem, připravené ve sklenicích. Tento báječný dezert kombinuje bohaté vrstvy sametového mascarpone, aromatického koňaku a kávou nasáklých piškotů. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí tiramisu s mascarpone a koňakem ve sklenicích
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 3 žloutky
- 3 lžíce cukru
- 250 g mascarpone
- 3 vaječné bílky
Ostatni:
- 150 ml espresso káva + 2 lžíce koňaku
- 150 g Savoyard sušenky
- prosáté kakao – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve ve 2 miskách oddělte žloutky od vaječných bílků.
2. Krém: Do mísy se žloutky nasypejte cukr – šlehejte do světlejší barvy a pak přidejte mascarpone – pokračujte ve šlehání.
3. V druhé míse vyšlehejte vaječné bílky do nadýchané pěny, kterou vmíchejte do mísy s mascarpone – dobře promíchejte a krém je hotový!
4. Do misky nalijte espresso kávu a přilijte koňak – promíchejte.
5. Do okrasné sklenice naneste mascarpone krém, posypejte prosátým kakaem a pokládejte Savoyard sušenky namočené v espresso kávě smíchané s koňakem. Postup zopakujte ještě jednou a zakončete to krémem posypaným kakaem. Uložte na 2 hodiny do lednice na ztuhnutí a máte hotovo!
Domácí delikátní tiramisu s koňakem ve sklenicích podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!