Dopřejte si hrnek čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte své sladké mlsné jazýčky. Tento recept na zlatavý nebeský jablečný koláč z jemného těsta s bílým jogurtem a jahodovým džemem, je tím pravým. Chutná jablečná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin. Pokud jste vášnivým pekařem či pekařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jablečný koláč z těsta s bílým jogurtem a jahodovým džemem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 5 jablek
- 500 g bílý jogurt
- 5 vajec
- 120 g cukru
- 90 g kukuřičný škrob
Ostatní:
- rozpuštěné máslo – na vymazání obruče/formy
Na zdobení:
- 2 jablka
- jahodový džem – na závěreční potření
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy vložte na kostky nakrájená jablka, které přelijte bílým jogurtem a mixujte ručním mixérem do hladké směsi.
2. Do jiné mísy rozklepněte vejce a nasypejte cukr a kukuřičný škrob. Míchejte/šlehejte a směs vlijte do mísy s mixovanými jablíčky – dobře promíchejte.
3. Těsto nalijte do kruhové formy o průměru 20 cm vymazané rozpuštěným máslem a vyložené pergamenem.
4. Na závěr na těsto naaranžujte půlměsíce nakrájených jablíček do tvaru slunce a pečte v předehřáté troubě 70-75 minut při 180 °C dozlatova.
5. Po upečení koláč na vršku potřete jahodovým džemem a podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.
Přátelé, přejeme Vám dobrou jablíčkovou chuť!