Ořechové válečky z těsta se zakysanou smetanou – skvěle doplní odpolední kávu

Připravte si tuto skvělou pochoutku, která zpříjemní každou kávovou chvilku. Těsto s zakysanou smetanou je nejen vláčné, ale díky svému složení připomíná linecké těsto a nabízí ještě lepší chuť. Ořechová nádivka dodává celé roládě výraznou chuť a aroma. Tento recept je flexibilní a náplň můžete přizpůsobit dle vlastního gusta.

Zdroj: fb.ru

Co budeme potřebovat:

Pro těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 30 g moučkového cukru
  • 150 g změklého másla
  • 1–2 PL zakysané smetany

Pro ořechovou nádivku:

  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 40 g krystalového cukru
  • 1 PL vanilkového cukru
  • 150 ml mléka

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: Ze surovin vypracujte vláčné těsto. Rozdělte ho na dvě části nebo pracujte s jednou částí. Těsto rozválejte na pečícím papíře.

2) Příprava ořechové nádivky: Pro ořechovou nádivku promíchejte umleté ořechy s cukrem a zalijte horkým mlékem. Nechte trochu přejít varem, aby nádivka zhoustla. Nechte vychladnout.

3) Sestavení rolády: Na vychladlé těsto natřete ořechovou nádivku a pomocí pečícího papíru zavinete těsto do rolády.

4) Ztužení: Roládu zabalte do fólie a dejte ztuhnout do mrazničky na 15–20 minut (lépe se pak krájejí plátky).

5) Pečení: Pokrájejte roládu na 5 mm plátky (nebo tlustší dle chuti) a poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte přibližně 20 minut na 180 °C.

Závěr:

Tato roláda s ořechovou nádivkou je dokonalým doplňkem k odpolední kávě nebo jako elegantní zákusek pro návštěvy. Těsto je vláčné a bohatá ořechová nádivka dodává dezertu luxusní chuť. Užijte si tento jednoduchý, ale přitom lahodný recept!