Tento batátový koláč je skvělou volbou pro milovníky sladkostí, kteří se chtějí stravovat zdravě a udržovat si formu. Bez cukru a mouky tento recept využívá sladidlo jáhlového sirupu a mandlové mouky, což napomáhá udržení zdravé hladiny cukru v krvi. S kombinací datlů, kakaa a batátového pyré tento recept nabídne lahodnou chuť a dokonalou texturu, kterou si užijete při každém soustu.
Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento batátový koláč BEZ cukru a mouky!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento borůvkový koláč!
Výborný recept na batátový koláč:
Co budeme potřebovat:
- 250 g vařených batátů
- 4 ks datlů
- 150 ml horké vody
- 1/2 ČL van. esence
- 100 g ovesných vloček
- 25 g kakaa
- 1 ČL prášku do pečiva
- špetka soli
- 1/4 ČL skořice
- 40 g čokoládových lupínků
Jak postupovat:
1) Datle si namočíme v horké vodě a necháme 10 min. odstát.
2) Poté si datle umístíme společně s vařenými batáty do mixéru a vše důkladně rozmixujeme.
3) Dále si v míse smícháme ovesné vločky, kakao, prášek do pečiva, sůl a skořici. Vše důkladně promícháme.
4) Nyní směs smícháme s bramborovým pyré. Vypracujeme si hezké jednotné těsto.
5) Těsto poté umístíme do formy a posypeme lupínky.
6) Pečeme při 170 stupních zhruba 30 minut.