Představujeme vám recept na čarokrásný oplatkový dort s nevšedním coca-cola krémem, jahodovým mascarpone a bohatou čokoládovou polevou. Od prvního kousku vás okouzlí svou neotřelou kombinací chutí a textur. Dopřejte si a svým blízkým opravdový zážitek s tímto nezapomenutelným dortem!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Oplatkový dort s coca-cola krémem, jahodovým mascarpone a čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:
- 400 g oplatky
Sušenkový základ:
- 250 g sušenky
- 100 g rozpuštěné máslo
Dvoubarevný krém:
- 500 g mascarpone
- 100 g moučkový cukr
- 400 ml smetana ke šlehání
- 300 ml coca-cola
- 30 g kukuřičný škrob
- 300 g jahody
Poleva:
- 200 g mléčná čokoláda + 50 ml olej
Zdobení:
- čerstvé jahody
Jak budeme postupovat:
1. Do podnosu o průměru 20 cm vyloženého pergamenem si naskládejte vertikálněslad vedle sebe oplatky.
2. Sušenkový základ: Do mísy nasypejte rozmixované sušenky na jemný písek a přilijte rozpuštěné máslo – dobře promíchejte.
3. Následně sušenkový základ naneste do středu podnosu, pěkně ho rozetřete a uhlaďte.
4. Dvoubarevný krém: Do velké mísy vložte mascarpone a přisypejte moučkový cukr – šlehejte do hladké směsi.
5. Do jiné velké mísy nalijte smetanu ke šlehání, kterou vyšlehejte do bílé tuhé pěny a tu pak vmíchejte do vyšlehaného mascarpone krému. Společně šlehejte do nadýchaného krému, který rozdělte na 2 části.
6. Do malého hrnce nalijte coca-colu a nasypejte kukuřičný škrob, pak za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud nebude vřít. Potom odstavte z ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
7. Do první mísy s vyšlehaným mascarpone krémem vlijte vychlazenou coca-cola směs, kterou promíchejte lžící. Pak naneste na sušenkový základ v podnosu a uložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.
8. Do druhé mísy s vyšlehaným mascarpone krémem vmíchejte čerstvé nakrájené jahody a promíchejte. Pak naneste na ztuhlý coca-cola krém a uložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.
9. Čokoládová poleva: Do malé misky nalámejte mléčnou čokoládu a přilijte olej – rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázní. Promíchejte. Výslednou čokoládovou polevou přelijte povrch dortu a uložte na 2 hodiny do lednice na ztuhnutí.
10. Čarokrásný oplatkový dort se sušenkovým základem, coca-cola krémem, jahodovým mascarpone krémem a čokoládovou polevou podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!