Žirafí bábovka je nejen chutný, ale i vizuálně zajímavý dezert. Její vícebarevné vrstvy připomínají žirafí vzory, díky čemuž zaujme nejen svou chutí, ale i vzhledem. Pokud hledáte něco jedinečného pro speciální příležitosti nebo rodinné posezení, je tato bábovka ideální volbou.
Ingredience
Žluté těsto:
- 5 žloutků
- 150 g cukru
- 90 g mléka
- 70 g oleje
- 1/2 balíčku vanilkového cukru
- 1 a 1/2 lžíce rumu
- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
Bílé těsto:
- 5 bílků
- 150 g cukru
- 70 g mléka
- 70 g oleje
- 1/2 balíčku vanilkového cukru
- 1 a 1/2 lžíce rumu
- 170 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
Ostatní:
- Kakaový prášek na poprášení jednotlivých vrstev
Postup
1) Příprava žlutého těsta: Vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny, poté přidejte mléko, olej, vanilkový cukr, rum a mouku s práškem do pečiva. Důkladně promíchejte.
2) Příprava bílého těsta: Z bílků vyšlehejte pevný sníh a postupně přidejte cukr, mléko, olej, vanilkový cukr, rum a mouku s práškem do pečiva.
3) Střídavé vrstvení: Do formy na bábovku střídavě nalévejte žluté a bílé těsto. Každou vrstvu lehce poprašte kakaem, aby se nespojily.
4) Pečení: Bábovku pečte v předehřáté troubě na 175 °C (horní a spodní ohřev) přibližně hodinu, nebo dokud není bábovka upečená.
5) Podávání: Po upečení nechte bábovku vychladnout, poté ji vyklopte a podávejte.
Vyzkoušejte také:
Závěr
Žirafí bábovka je nejen chutný, ale i vizuálně zajímavý dezert, který svými vícebarevnými vrstvami připomíná žirafí vzory. Vyzkoušejte tuto originální bábovku při speciálních příležitostech nebo jako sladkou tečku při rodinných posezeních.