Luxusní žirafí bábovka, kterou si okamžitě zamilujete

Žirafí bábovka je nejen chutný, ale i vizuálně zajímavý dezert. Její vícebarevné vrstvy připomínají žirafí vzory, díky čemuž zaujme nejen svou chutí, ale i vzhledem. Pokud hledáte něco jedinečného pro speciální příležitosti nebo rodinné posezení, je tato bábovka ideální volbou.

Zdroj: Petra Hulanová

Ingredience

Žluté těsto:

  • 5 žloutků
  • 150 g cukru
  • 90 g mléka
  • 70 g oleje
  • 1/2 balíčku vanilkového cukru
  • 1 a 1/2 lžíce rumu
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

Bílé těsto:

  • 5 bílků
  • 150 g cukru
  • 70 g mléka
  • 70 g oleje
  • 1/2 balíčku vanilkového cukru
  • 1 a 1/2 lžíce rumu
  • 170 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

Ostatní:

  • Kakaový prášek na poprášení jednotlivých vrstev

Postup

1) Příprava žlutého těsta: Vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny, poté přidejte mléko, olej, vanilkový cukr, rum a mouku s práškem do pečiva. Důkladně promíchejte.

2) Příprava bílého těsta: Z bílků vyšlehejte pevný sníh a postupně přidejte cukr, mléko, olej, vanilkový cukr, rum a mouku s práškem do pečiva.

3) Střídavé vrstvení: Do formy na bábovku střídavě nalévejte žluté a bílé těsto. Každou vrstvu lehce poprašte kakaem, aby se nespojily.

4) Pečení: Bábovku pečte v předehřáté troubě na 175 °C (horní a spodní ohřev) přibližně hodinu, nebo dokud není bábovka upečená.

5) Podávání: Po upečení nechte bábovku vychladnout, poté ji vyklopte a podávejte.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Žirafí bábovka je nejen chutný, ale i vizuálně zajímavý dezert, který svými vícebarevnými vrstvami připomíná žirafí vzory. Vyzkoušejte tuto originální bábovku při speciálních příležitostech nebo jako sladkou tečku při rodinných posezeních.