Nevíte co snadného uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zapečenou bramborovou pochoutku s tuňákem a sýrem. Příprava jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečená bramborová pochoutka s tuňákovou směsí a sýrem
Co budeme potřebovat:
Směs:
- olivový olej – na smažení
- 1/2 středně velké cibule
- 2 lžíce rajčatový protlak nebo 4 lžíce rajčatová omáčka
- 2 konzervy tuňáka
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Bramborová kaše:
- 4-5 brambory + vroucí voda + sůl
- 1 lžíce měkké máslo
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 175 ml mléko (3/4 šálku)
Ostatní:
- 100 g sýra – na závěrečné posypání
Jak budeme postupovat:
1. Směs: Do pánve s rozehřátým olivovým olejem vsypejte jemně nakrájenou cibuli, kterou smažte na vysokém ohni 8-10 minut za občasného míchaní dozlatova.
2. Bramborová kaše: Do hrnce vložte brambory, které zalijte vodou a osolte – vařte na mírném ohni cca 15-20 minut do změknutí.
3. Následně do pánve k smažené cibuli vmíchejte rajčatový protlak nebo rajčatovou omáčku a tuňáka z konzervy bez šťávy – dobře promíchejte a vařte. Pokud použijete rajčatovou pastu, tak přilijte 1/2 šálku vody z vařených brambor. Před odstavením z ohně nechte 2-3 minuty odstát.
4. Po uvaření brambory sceďte a přidejte měkké máslo. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a nakonec přilijte mléko – rozmačkejte šťouchadlem na brambory a získáte hladkou bramborovou kaší.
5. Do okrasné mísy nejprve rozprostřete bramborovou kaši a rozložte vrstvu tuňákové směsi. Postup opakujte ještě jednou a nakonec navrch posypejte strouhaný sýr.
6. Pečte v předehřáté troubě cca 5 minut při 190 °C a máte hotovo!
7. Zapečenou bramborovou pochoutku s tuňákovou směsí a sýrem podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!