Rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou je lahodný a svěží dezert, který si zamilujete. Kombinace tvarohové náplně, rebarbory a křupavé drobenky je skvělou volbou, pokud chcete překvapit rodinu nebo přátele.
Ingredience
Těsto:
- 250 ml mléka
- 150 g rozpuštěného másla
- 1 žloutek
- 180 g polohrubé mouky
- 320 g hladké mouky
- 120 g cukru
- 1 balení sušeného droždí
- Špetka soli
- Citronová kůra (volitelné)
Tvarohová náplň:
- 3 kostky tvarohu
- 3 vejce
- Cukr dle chuti
- Mléko dle potřeby
Drobenka:
- 175 g polohrubé mouky
- 100 g cukru
- 100 g másla
Ostatní:
- Rebarbora (oloupaná a nakrájená)
- Cukr na posypání rebarbory
Postup
1) Příprava těsta: Smíchejte všechny ingredience na těsto (mléko, rozpuštěné máslo, žloutek, mouky, cukr, droždí, sůl a citronovou kůru) v domácí pekárně nebo ručně v míse. Nechte těsto vykynout.
2) Rebarbora: Rebarboru oloupejte, nakrájejte a posypte cukrem. Nechte odpočinout, aby pustila šťávu.
3) Příprava tvarohové náplně: Smíchejte tvarohy, vejce, cukr a mléko dle potřeby, aby vznikla hladká a krémová náplň.
4) Drobenka: V míse smíchejte mouku, cukr a máslo a vytvořte drobenku.
5) Sestavení koláče: Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto rovnoměrně rozprostřete na plech, pokryjte tvarohovou náplní a na vrch dejte rebarboru. Posypte drobenkou.
6) Pečení: Koláč pečte v troubě na 180 °C asi 25 minut nebo dokud není drobenka zlatavá a křupavá.
7) Servírování: Po upečení nechte koláč vychladnout a poté podávejte.
Vynikající vídeňský zákusek s lahodným krémem z mascarpone
Závěr
Rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou je skvělý dezert plný svěží a jemné chuti. Připravte si tento koláč a potěšte svou rodinu nebo přátele.