Připravte si luxusní rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou

Rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou je lahodný a svěží dezert, který si zamilujete. Kombinace tvarohové náplně, rebarbory a křupavé drobenky je skvělou volbou, pokud chcete překvapit rodinu nebo přátele.

Zdroj: Lucie Rakušanová

Ingredience

Těsto:

  • 250 ml mléka
  • 150 g rozpuštěného másla
  • 1 žloutek
  • 180 g polohrubé mouky
  • 320 g hladké mouky
  • 120 g cukru
  • 1 balení sušeného droždí
  • Špetka soli
  • Citronová kůra (volitelné)

Tvarohová náplň:

  • 3 kostky tvarohu
  • 3 vejce
  • Cukr dle chuti
  • Mléko dle potřeby

Drobenka:

  • 175 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru
  • 100 g másla

Ostatní:

  • Rebarbora (oloupaná a nakrájená)
  • Cukr na posypání rebarbory

Postup

1) Příprava těsta: Smíchejte všechny ingredience na těsto (mléko, rozpuštěné máslo, žloutek, mouky, cukr, droždí, sůl a citronovou kůru) v domácí pekárně nebo ručně v míse. Nechte těsto vykynout.

2) Rebarbora: Rebarboru oloupejte, nakrájejte a posypte cukrem. Nechte odpočinout, aby pustila šťávu.

3) Příprava tvarohové náplně: Smíchejte tvarohy, vejce, cukr a mléko dle potřeby, aby vznikla hladká a krémová náplň.

4) Drobenka: V míse smíchejte mouku, cukr a máslo a vytvořte drobenku.

5) Sestavení koláče: Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto rovnoměrně rozprostřete na plech, pokryjte tvarohovou náplní a na vrch dejte rebarboru. Posypte drobenkou.

6) Pečení: Koláč pečte v troubě na 180 °C asi 25 minut nebo dokud není drobenka zlatavá a křupavá.

7) Servírování: Po upečení nechte koláč vychladnout a poté podávejte.

Vynikající vídeňský zákusek s lahodným krémem z mascarpone

Závěr

Rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou je skvělý dezert plný svěží a jemné chuti. Připravte si tento koláč a potěšte svou rodinu nebo přátele.