Přírodní kuřecí plátky s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami tvoří perfektní kombinaci chutí pro milovníky lehkých, ale chutných pokrmů. Kuřecí maso s jemnou pepřovou omáčkou a křupavými bramborami je ideální pro rodinné večeře i speciální příležitosti.
Ingredience
Maso a brambory:
- Kuřecí prsa (nakrájená na plátky)
- Olej
- 2 stroužky česneku (drcené)
- Sůl
- Sladká paprika
- Koření na kuře
- Plátky brambor
- Koření na americké brambory
Pepřová omáčka:
- Máslo
- 1 cibule (volitelné)
- Mletý pepř dle chuti
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- 2 kelímky smetany
- Zahušťovadlo dle potřeby (např. hladká mouka nebo škrob)
Postup
1) Příprava kuřecího: Kuřecí plátky vložte do mísy, přidejte olej, česnek, sůl, sladkou papriku a koření na kuře. Vše důkladně promíchejte a nechte odležet asi hodinu v lednici.
2) Příprava brambor: Plátky brambor rozložte na plech, posypte kořením na americké brambory a položte na ně odležené kuřecí maso.
3) Pečení: Troubu předehřejte na 160 °C a plech s bramborami a masem pečte asi hodinu, dokud nejsou brambory křupavé a maso měkké.
4) Příprava pepřové omáčky: Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli, pokud ji používáte. Přidejte mletý pepř a prolisovaný česnek. Přilijte smetanu a vařte asi 2 minuty. Nakonec omáčku podle potřeby zahustěte moukou nebo škrobem.
5) Podávání: Pečené kuřecí plátky s bramborami podávejte s pepřovou omáčkou.
Vynikající lahodné krémové těstoviny se sýrem čedar a mletým masem v jemné rajčatové omáčce
Závěr
Přírodní kuřecí plátky s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami tvoří jednoduchý a lahodný pokrm. Připravte si tuto kombinaci chutí, která je ideální pro rodinné večeře nebo speciální příležitosti.