Připravte se na svěží a velmi snadnou dobrůtku s našim receptem na domácí čokoládovo-smetanovou zmrzlinu z pouhých 2 ingrediencí. Tenhle recept je ideální pro milovníky zmrzliny, kteří si chtějí vytvořit vlastní dezert přímo u sebe doma. S touto lehkou a lahodně chutnající zmrzlinou se budete cítit jako v té nejlepší zmrzlinárně. Jdeme do toho!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí čokoládovo-smetanová zmrzlina
Co budeme potřebovat:
- 200 g tmavá čokoláda (hořká nebo mléčná)
- 200 ml zahřátá smetana ke šlehání 33-38 % (4/5 šálků)
- + 200 ml smetana ke šlehání 33-38 % (4/5 šálků)
- + 200 ml smetana ke šlehání 33-38 % (4/5 šálků)
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nalámejte tmavou čokoládu (hořká nebo mléčná) a přilijte zahřátou smetanu ke šlehání 33-38 % – promíchejte a znovu přilijte smetanu ke šlehání 33-38 %. Dobře promíchejte.
2. Výslednou směs přikryjte fólií a uložte do lednice.
3. Potom čokoládovou směs vyšlehejte a vmíchejte do ní vyšlehanou smetanu 33-38 % – pořádné promíchejte do hladké směsi.
4. Následně směs nalijte do oválné mísy o rozměru 20 x 25 cm, pěkně rozetřete a uhlaďte. Potom ještě přikryjte fólií a uložte na 3-4 hodiny do mrazáku.
Domácí čokoládovo-smetanovou zmrzlinu podávejte s láskou, velkou chutí a potěšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!