Připravte si lahodné majolkové koláčky – jemné a křehké

Připravte si lahodné majolkové koláčky – jemné a křehké pečivo, které je ideální pro každou příležitost. Tento recept kombinuje vláčné kynuté těsto s majonézou, sladkou náplní a posýpkou, což dohromady vytváří chutný dezert, který si zamiluje celá rodina.

Zdroj: Jana Jančíková

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 10 kostek (nebo lžiček) cukru
  • 1 dcl oleje
  • 0,5 kostky kvasnic
  • 2 žloutky
  • 10 dkg majonézy
  • 250 ml mléka
  • Špetka soli

Náplň:

  • Tvaroh, rozinky, povidla
  • Posýpka (máslo, polohrubá mouka, moučkový cukr)

Postup

1) Příprava kvásku: Nechte vzejít kvásek z mléka, cukru a kvasnic.

2) Příprava těsta: Kvásek přidejte k ostatním surovinám a vypracujte klasické kynuté těsto. Nechte kynout asi 2 hodiny, občas promíchejte.

3) Tvarování: Těsto rozdělte na malé kuličky a naplňte je tvarohem a rozinkami, nebo potřete povidly a posypte posýpkou.

4) Pečení: Koláčky potřete vejcem a pečte v předehřáté troubě na 170°C do zlatova.

5) Dokončení: Po upečení můžete ještě teplé koláčky potřít rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.

Rychlé a chutné jahodové řezy s krémem z bílého jogurtu

Závěr

Majolkové koláčky jsou lahodným a křehkým dezertem, který je ideální pro každou příležitost. Tento recept kombinuje vláčné těsto s majonézou, sladkou náplní a posýpkou, což dohromady vytváří chutný dezert.