Připravte si luxusní jahodové řezy se smetanou a želatinou

Připravte si lahodné jahodové řezy se smetanou a želatinou, které jsou svěží a chutné. Tento dezert kombinuje lehký a nadýchaný piškot s jemným krémem ze zakysané smetany a šlehačky, a je ozdobený čerstvými jahodami a želatinou. Je ideální volbou pro každou příležitost, ať už jako sladká pochoutka ke kávě nebo jako dezert pro rodinné setkání.

Zdroj: Míša Miťoho Uhrová

Ingredience

Pro těsto:

  • 250 g cukru krystal
  • 150 g hladké mouky
  • 0,5 prášku do pečiva
  • 5 vajec
  • 5 lžic horké vody

Pro krém:

  • 400 g zakysané smetany (2 kelímky)
  • 200 g smetany ke šlehání (1 kelímek)
  • Moučkový cukr (podle chuti)

Pro zdobení:

  • Jahody
  • 2 sáčky dortového želé

Dále:

  • Tuk na vymazání formy
  • Hrubá mouka na vysypání formy

Postup

1) Z bílků ušlehejte pevný sníh. V jiné míse ušlehejte cukr, žloutky a horkou vodu do pěny.

2) Do této směsi postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně vmíchejte pevný sníh z bílků.

3) Těsto vylijte do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem. Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte do zrůžovění, asi 10 minut. Po upečení nechte piškot vychladnout.

4) Mezitím připravte krém. Ušlehejte smetanu ke šlehání do tuha, pomalu do ní vmíchejte zakysanou smetanu a oslaďte moučkovým cukrem podle chuti.

5) Krém natřete na vychladlý piškot a ozdobte jahodami.

6) Přelijte moučník želatinou, připravenou podle návodu na sáčku. Nechte v lednici ztuhnout do druhého dne.

Závěr

Tento jahodový moučník je svěží, lehký a chutný dezert, který si zamilujete. S jeho jemným krémem, čerstvými jahodami a nadýchaným piškotem je ideální pro každou příležitost.