Hledáte skvělý recept, kterým byste o víkendu pohostili svou rodinu? Pokud ano, pak jste na správném místě! Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory. Na nic nečekejte a pusťte se do přípravy, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v slanině s křupavými brambory
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 1 kg vepřové maso
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Náplň:
- 200 g měkké máslo
- čerstvý nasekaný kopr – podle chuti
- 1 lžička soli
- 2 stroužky česneku
Na obalování:
- 10 plátků uzená slanina
Příloha:
- 1 kg brambor
- 1,5 lžička soli
- 0,5 lžičky černý mletý pepř
- 0,5 lžička červená mletá paprika
- 1 lžička sušený česnek
- 1 lžička kurkuma
- 1 lžička italské bylinky
- 2 lžíce olivový olej
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové maso nakrájejte na hrubší řezy, které přikryjte fólií a vyklepejte. Poté je posypejte solí a černým mletým pepřem – masírujte rukou, aby se koření smíchalo. Potom přendejte do mísy, kterou přikryjte fólií a nechte 30 minut marinovat.
2. Náplň: Do mísy vložte měkké máslo, přidejte čerstvě nasekaný kopr, dochuťte solí a prolisovaným česnekem – dobře promíchejte.
3. Příloha: Do mísy vložte ozdobné kolečka brambor, které dochuťte solí, červenou mletou paprikou, sušeným česnekem, kurkumou, italskými bylinky a pokapejte olivovým olejem – pořádně promíchejte.
4. Následně brambory rozložte na plech vyložený alobalem pěkně vedle sebe, které polijte zbylou šťávou a nechte chvíli stranou.
5. Marinované plátky masa položte na čistou plochu a každý plátek potřete koprovou náplní, poté srolujte do ruličky a obalte do slaninového zábalu.
6. Potom vrtulky propíchejte 3 kovovými špejlemi a položte na brambory. Pak přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 60-70 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.
7. Po uplynutí doby vyndejte plech z trouby, odstraňte alobal a potřete vrtulky ještě zbylou koprovou náplní a vložte opět do trouby na 10 minut při 240 °C.
8. Zapečené masové vrtulky s koprovou náplní obalené v křupavé slanině podávejte s křupavými brambory a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!