Objevte jahodové kouzlo jednoduché elegance s naším receptem na božskou jahodovou Panna Cottu ve sklenicích, který je dokonalým dezertem pro každou příležitost. Její podání ve sklenici dodává tomuto dezertu mimořádný nádech noblesy, proto je ideálním doplňkem pro každou příležitost, ať už jde o slavnostní večer nebo pohodové odpoledne s přáteli a rodinou. Užijte si každé sousto této nebeské delikatesy!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jahodová Panna Cotta ve sklenicích
Co budeme potřebovat:
Smetanový krém:
- 300 ml smetana ke šlehání 33-35 % tuku
- 50 g cukru
- 1 lžíce vanilkový extrakt (volitelné)
- 5 g želatina + 50 ml vody
Jahodový krém:
- 150 g čerstvé jahody (nebo jiné bobulovité ovoce) + 50 ml vody
- 50 g cukru
- 5 g želatina + 50 ml vody
Na zdobení:
- lístečky čerstvé máty
Jak budeme postupovat:
1. Do poháru nasypejte želatinu a zalijte ji vodou – dobře promíchejte.
2. Smetanový krém: Do menšího hrnce nalijte smetanu ke šlehání 33-35 % tuku přisypejte cukr a dochuťte vanilkovým extraktem – dobře promíchejte. Pak zahřejte sporák, ale nenechte úplně vařit. Odstavte ze sporáku a vlijte nabobtnalou želatinu – pořádně míchejte, kým se želatina nerozpustí.
3. Připravte silikonové formičky na muffiny a kolmo na ně položte sklenice, do kterých nalijte připravený smetanový krém a uložte na 1-2 hodiny do lednice na ztuhnutí.
4. Jahodový krém: Do poháru nasypejte želatinu a zalijte ji vodou – dobře promíchejte.
5. Do mísy vložte nakrájené čerstvé jahody a přisypejte cukr – rozmixujte ručním mixérem na jahodové pyré.
6. Do hrnce nalijte jahodové pyré a přilijte vodu. Dobře promíchejte. Pak položte na sporák a zahřívejte 2-3 minuty. Potom odstavte ze sporáku a vlijte nabobtnalou želatinu – pořádně míchejte, kým se želatina nerozpustí.
7. Následně vyjměte sklenice z lednice a nalijte do nich jahodový krém zespodu nahoru. Tím získáte oddělené krémy, které uložte na 1-2 hodiny do lednice na ztuhnutí.
8. Na závěr Panna Cottu ozdobte lístečkem čerstvé máty a podávejte ji s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť