Hledáte skvělý recept, kterým byste pohostili svou rodinu? Krok za krokem vám přinášíme skvělý recept na smažené kapustové karbanátky s petrželkou v rajčatové omáčce. Takže už na nic nečekejte a pusťte se do jejich přípravy dřív, než bude pozdě. Zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Jsou vynikající, chutné a neodolatelně křupavé! Geniální oběd nebo večeře pro každého!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené kapustové karbanátky s petrželkou v rajčatové omáčce
Co budeme potřebovat:
Směs:
- 500 g kapusta
- 1 cibule
- čerstvá petrželka – podle chuti
- čerstvý kopr – podle chuti
- 2 vejce
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- 1 stroužek česneku
- 5 lžic mouky
Omáčka:
- 1 lžíce rajčatový protlak
- sůl – podle chuti
- 150 ml vody
Ostatní:
- olivový olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Směs: Do misy vložte nastrouhanou kapustu, vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli, čerstvou petrželku s koprem, dále rozklepněte vejce a dochuťte solí, černým mletým pepřem, červenou mletou paprikou a prolisovaným česnekem. Promíchejte a nakonec nasypejte mouku – pořádně promíchejte.
2. Do pánve s rozehřátým olejem položte karbanátky, které si tvarujte pomocí ruk – smažte je z každé strany dozlatova a dokřupava.
3. Omáčka: Do poháru nalijte rajčatový protlak, který dochuťte solí a zalijte vodou. Dobře promíchejte a omáčka je hotová!
4. Výslednou omáčkou přelijte karbanátky v pánve, pak přikryjte pokličkou a na mírném ohni vařte 5 minut.
5. Smažené kapustové karbanátky s petrželkou v rajčatové omáčce podávejte s oblíbenou přílohou a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!