Úvod
Připravte si výtečné vepřové kotlety pod houbovou peřinkou se slaninou a sýrem, které oslní každého milovníka dobrého jídla. Tento recept kombinuje šťavnaté vepřové maso s bohatou chutí hub, slaniny a sýra, což tvoří perfektní kombinaci pro chutný oběd nebo večeři. Příprava je snadná a výsledek zaručeně stojí za to.
Ingredience
- 4 plátky vepřové kotlety
- 250 g hub nebo žampionů
- 100 g slaniny
- 2 rajčata
- 1 ostrá pálivá paprika
- 1 hlava červené cibule
- 4 tenké plátky šunky
- 4 plátky sýra
- Sůl
- Mletý bílý pepř
- Grilovací koření
- 50 g másla
- 50 g mouky
Postup
1) Příprava kotlet: Kotlety jemně naklepejte, osolte, opepřete a posypte grilovacím kořením. Plátky masa obalte v mouce.
2) Smažení kotlet: Na pánvi rozpusťte máslo a opečte kotlety z obou stran dozlatova. Poté je přemístěte do pekáče.
3) Příprava zeleniny a slaniny: Červenou cibuli nakrájejte na malé kousky, žampiony na plátky a slaninu na kostičky. Papriky a rajčata rovněž nakrájejte na plátky.
4) Dušení hub: Na pánvi, kde jste smažili maso, opečte slaninu. Přidejte cibuli a orestujte dozlatova. Přidejte houby a za stálého míchání je restujte, dokud nevyprchá šťáva.
5) Sestavení pokrmu: Na předsmažené kotlety v pekáči vrstvěte orestované houby, plátky rajčat a pálivé papriky. Každý plátek masa obložte plátkem šunky a sýra.
6) Zapečení: Pekáč vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů C a pečte, dokud sýr nerozteče a nezíská zlatavou barvu, asi 15-20 minut.
Mafiánské brambory: Toto schová do kapsy i tradiční francouzáky, celá rodina si chodila přidat
Závěr
Tento recept na vepřové kotlety pod houbovou peřinkou je skvělou volbou pro každého, kdo hledá lahodný a sytý pokrm. Perfektní kombinace masa, hub, slaniny a sýra vytváří úžasný chuťový zážitek, který potěší všechny přítomné u stolu.