Recept na zapečené kuřecí řízky se šunkou a cibulí

Připravte si lahodné zapečené kuřecí řízky se šunkou a cibulí. Tento recept je skvělým způsobem, jak proměnit běžné kuřecí prsíčka v dekadentní a chutný pokrm, který je ideální pro rodinné večeře nebo jako působivé jídlo pro hosty. Se směsí sýra, šunky a jarní cibulky vytvoříte vrstvu plnou chutí, která perfektně doplní šťavnaté kuřecí maso.

Ingredience

  • 6 velkých plátků kuřecích prsou
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 3-4 lžíce oleje na smažení
  • 2 jarní cibulky, nakrájené spolu se zelenou natí
  • 10 dkg krůtí šunky (nebo jiné uzeniny dle chuti)
  • 10 dkg strouhaného sýra
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 3,5 dl zakysané smetany
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře

Postup

1) Kuřecí prsíčka očistěte, osušte a naklepejte. Ochutíte je solí a grilovacím kořením.

2) Na pánvi rozpalte olej a rychle z obou stran opečte kuřecí plátky. Poté je umístěte do pekáče.

3) Jarní cibulku nakrájejte na kolečka a šunku na malé kostičky.

4) Ve větší míse smíchejte zakysanou smetanu s vejcem, přidejte sůl, pepř, nasekanou jarní cibulku, šunku, parmazán a polovinu nastrouhaného sýra.

5) Směs rovnoměrně rozprostřete na opečené kuřecí plátky v pekáči a posypte zbylým strouhaným sýrem.

6) Pekáč vložte do předehřáté trouby a pečte při 180°C asi 35 minut, než se sýr krásně zapeče a vytvoří zlatavou krustu.

7) Hotové jídlo podávejte teplé, ideálně s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.

Mafiánské brambory: Toto schová do kapsy i tradiční francouzáky, celá rodina si chodila přidat

Závěr

Tento recept na kuřecí řízky zapečené se šunkou a cibulí je dokonalým spojením jednoduchosti a elegance. Je to jídlo, které potěší každého milovníka dobrého masa a jemné chuti. Užijte si bohatou kombinaci sýra, šunky a cibulky, která dodá běžnému kuřecímu masu úplně nový rozměr.