Představte si kousek nebeské chuti ve formě kynutého sýrového bochníku. Připraven vám přinést jedinečný zážitek plný lahodného sýra a neodolatelně měkkého těsta. Pojďte se s námi ponořit do tohoto fantastického kulinářského dobrodružství a objevte, proč je tento šťavnatý bochník neodmyslitelnou součástí gurmánského ráje.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kynutý sýrový bochník
Co budeme potřebovat:
- 1 PL krystalového cukru (20 g)
- 1 ČL sušeného droždí (5 g)
- 1 vejce
- 1 sklenici teplého mléka (200 ml)
- 3 PL rostlinného oleje (30 ml)
- 2,5 hrnky hladké mouky (300 g)
- 1 ČL soli (6 g)
Na náplň:
- 100 g sýra cheddar
- 100 g sýra feta
Na potření:
- 1 žloutek
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nasypeme cukr, přidáme sušené droždí. Zalijeme teplým mlékem, přidáme vejce a olej. Vše dobře promícháme.
2. Nasypeme mouku a vypracujeme kompaktní těsto, které následně osolíme. Znovu důkladně promícháme a přikryjeme.
3. Necháme 30 minut kvasit.
4. Sýr cheddar nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme se sýrem feta, který jsme pokrájeli na malé kousky. Potom sýr rozdělíme na dvě stejně velké části.
5. Z jedné poloviny stlačením sýra vytvoříme kouli.
6. Vykynuté těsto přeložíme na pomoučenou pracovní desku a rozválíme ho na placku.
7. Do středu pak položíme připravenou sýrovou kouli, zabalíme ji do těsta a znovu rozválíme na hrubší placku. Tu přeložíme na plech, pokrytý papírem na pečení. Vrch potřeme vyšlehaným žloutkem.
8. Posypeme druhou částí sýra, kterou jsme si odložili.
9. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 20-25 minut.
A máme hotovo! Dobrou chuť! 🙂