Připravte se na gastronomické dobrodružství! Naše domácí NETRADIČNÍ pizza se vám postará o chuťový zážitek, který budete jen těžko hledat jinde. S olivovým česnekem, čerstvou bazalkou a obohacená o plátky černých oliv a sýra, tato pizza přináší osvěžující nový pohled na tradiční lahůdku. Trochu jinak, ale o to více lahodně!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí pizza potřená olivovým česnekem, bazalkou, petrželkou obohacená o černé olivy a sýr
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 20 g čerstvé droždí + 250 ml vody + 2 lžíce mouky + 1/2 lžičky cukru
- 450 g mouky
- 1 lžička soli
Směs:
- 100 ml olivový olej
- 2 stroužky česneku
- čerstvá bazalka – podle chuti
- čerstvá petrželka – podle chuti
Ostatní:
- černé olivy – podle chuti
- sýr mozzarella – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy od kuchyňského robotu rozdrobte čerstvé droždí, přilijte vodu, přisypejte mouku a cukr a promíchejte. Pak přikryjte utěrkou a nechte 10 minut kynout na teplém místě. Potom nasypejte mouku, osolte a vypracujte těsto, které pak přikryjte utěrkou a nechte odpočívat na teplém místě.
2. Po 30 minutách položte těsto na čistou plochu vysypanou moukou, pak pomocí válečka vyválejte těsto do velkého kruhu, který položte na plech vyložený pergamenem a pomocí kolečka na pizzu vytvarujte mřížky.
3. Směs: Do misky nalijte olivový olej, přidejte prolisovaný česnek, vsypejte nasekané lístky čerstvé bazalky a petrželku – dobře promíchejte a výslednou směsí potřete těsto po celé ploše.
4. Následně na těsto naaranžujte nakrájené černé olivy a posypejte strouhaným sýrem mozzarella, čím více sýra, tím lépe.
5. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.
6. Po upečení ji podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!