Nevíte co snadného a chutného uvařit na večeři a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na křupavé květákové karbanátky se sýrem a bramborovou kaší. Příprava tohoto snadného jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodná plnohodnotná večeře.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křupavé květákové karbanátky se sýrem a bramborovou kaši
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 1 květák
- 1 lžička soli
- 2 vejce
- 130 g strouhanky
- muškátový oříšek – podle chuti
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 100 g sýr
- čerstvá petrželka – podle chuti
Příloha:
- 1 kg brambory
- vroucí voda
- sůl
- 80 g másla
- 100 ml mléka
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do hrnce s vodou dejte nakrájené růžičky květáku a dochuťte solí – přiveďte k varu a vařte 10-12 minut na mírném ohni. Po uvaření je sceďte a přendejte do mísy.
2. Mezitím opláchněte brambory ve vodě a nakrájejte na kousky. Poté je přendejte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte do změknutí.
3. Uvařený květák v míse rozmačkejte a rozklepněte vejce – promíchejte vidličkou, rozmačkejte na kaši a přisypte strouhanku. Dochuťte muškátovým oříškem, solí, černým mletým pepřem a na závěr přisypejte strouhaný sýr a vsypejte čerstvě nasekanou čerstvou petrželku – dobře promíchejte.
4. Následně pomocí ruk vytvarujte malé placičky, které ještě obalte ve strouhance a položte je na plech vyložení pergamenem pěkně vedle sebe a pokapejte olivovým olejem.
5. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C.
6. Bramborová kaše: Uvařené brambory sceďte, přidejte k nim máslo, přilijte mléko a trochu vody, ve které se vařili – rozmačkejte na hladkou kaši.
7. Květákové karbanátky se sýrem podávejte s bramborovou kaši a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!