Zlatavý drobenkový třešňový koláč se suflé krémem – Topí se v ústech!

Máte rádi drobenkové koláče? Pokud ano, pak musíte vyzkoušet tento recept na zlatavý drobenkový třešňový koláč se suflé krémem, který je neodolatelně jemně sladký. Koláč se suflé krémem je svěží, křehký a plný třešňové vrstvy a jemného krému. Tento recept je ideální na oslavy, svátky nebo jen tak k odpolední lahodné kávě. Topí se v ústech!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zlatavý drobenkový třešňový koláč se suflé krémem - Topí se v ústech!
Zdroj: Ellen’s Kitchen

Zlatavý drobenkový třešňový koláč se suflé krémem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 3 žloutky
  • 2 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 2 lžíce zakysaná smetana
  • 90 g rozpuštěné máslo
  • 270 g mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva

Třešňová vrstva:

  • 500 g mražené třešně
  • 4 lžíce cukru
  • 2 lžíce kukuřičný škrob

Krém – suflé:

  • 3 vaječné bílky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička vanilkový cukr
  • 2 lžíce kukuřičný škrob
  • 400 g přírodní bílý jogurt nebo zakysaná smetana

Na zdobení a posypání:

  • moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do mísy si nalijte žloutky, přisypejte cukr, přidejte špetku soli, přilijte zakysanou smetanu a rozpuštěné máslo – dobře promíchejte/vyšlehejte, poté postupně přisypávejte prosátou mouku s práškem do pečiva – pořádně promíchejte a ručně vypracujte těsto. (Kousek těsta uložte do lednice a nechejte si ho na závěrečné posypání).

Zlatavý drobenkový třešňový koláč se suflé krémem - Topí se v ústech!
Zdroj: Ellen’s Kitchen
Zlatavý drobenkový třešňový koláč se suflé krémem - Topí se v ústech!
Zdroj: Ellen’s Kitchen
Zlatavý drobenkový třešňový koláč se suflé krémem - Topí se v ústech!
Zdroj: Ellen’s Kitchen

2. Následně těsto ručně rozprostřete do formy vyložené pergamenem a nechte chvíli stranou.

3. Třešňová vrstva: Do pánve nasypejte třešně, cukr a kukuřičný škrob – míchejte a vařte na mírném ohni do změknutí. Po uvaření nechte chvíli stranou.

Zlatavý drobenkový třešňový koláč se suflé krémem - Topí se v ústech!
Zdroj: Ellen’s Kitchen
Zlatavý drobenkový třešňový koláč se suflé krémem - Topí se v ústech!
Zdroj: Ellen’s Kitchen

4. Krém – suflé: Do jiné mísy vlijte vaječné bílky, přisypejte cukr a vanilkový cukr – vyšlehejte do tuhé pěny. Pak nasypejte kukuřičný škrob a vlijte přírodní bílý jogurt nebo zakysanou smetanu – ušlehejte do nadýchaného jemného krému.

Zlatavý drobenkový třešňový koláč se suflé krémem - Topí se v ústech!
Zdroj: Ellen’s Kitchen

5. Sestavení koláče: Nejprve do formy s těstem nalijte a rozetřete třešňovou náplň, pak nalijte vyšlehaný jemný krém, který jemně přetřepejte a posypejte strouhaným těstem z lednice (drobenkou).

Zlatavý drobenkový třešňový koláč se suflé krémem - Topí se v ústech!
Zdroj: Ellen’s Kitchen
Zlatavý drobenkový třešňový koláč se suflé krémem - Topí se v ústech!
Zdroj: Ellen’s Kitchen

6. Pečte v předehřáté troubě 45-50 minut při 170 °C dozlatova a dokřupava. Po upečení ho vyndejte z trouby a z formy.

Zlatavý drobenkový třešňový koláč se suflé krémem - Topí se v ústech!
Zdroj: Ellen’s Kitchen

7. Na závěr ho posypejte moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.

Zlatavý drobenkový třešňový koláč se suflé krémem - Topí se v ústech!
Zdroj: Ellen’s Kitchen
Zlatavý drobenkový třešňový koláč se suflé krémem - Topí se v ústech!
Zdroj: Ellen’s Kitchen

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: