Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na lahodné vepřové kýty s kostí v jemné cibulovo-česnekové omáčce s bramborovou kaší. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Lahodné vepřové kýty s kostí v jemné cibulovo-česnekové omáčce s bramborovou kaší
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 3 vepřové kýty s kostí
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- rostlinný olej – na smažení
Omáčka:
- 2 cibule
- 5-8 stroužky česneku
- 1 lžíce mouky
- 400-500 ml voda – na podlití (podle potřeby)
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá sladká paprika – podle chuti
Bramborová kaše:
- 5 brambory + vroucí voda + sůl
- kostka másla
- mléko – podle potřeby
Na zdobení a posypání:
- čerstvý koriandr
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Připravte si vepřové kýty s kostí, které opláchnete a osušte papírovými utěrkami. Pak je posypejte z obou stran solí a černým mletým pepřem.
2. Následně je položte do pánve s rozehřátým olejem a smažte je z každé strany dozlatova. Po smažení je přendejte na talíř a nechte chvíli stranou.
3. Omáčka: Do stejné pánve dejte nakrájenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni dozlatova. Pak k ní přidejte nadrobno nakrájený česnek, promíchejte a nasypte mouku. Za stálého smažení míchejte a postupně podlévejte vodou. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a červenou mletou sladkou paprikou – pořádně promíchejte.
4. Do omáčky vraťte smažené vepřové kýty, přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni 35-40 minut na mírném ohni.
5. Bramborová kaše: Do hrnce vložte oloupané nakrájené brambory na kostičky, které zalijte vodou a osolte – vařte na mírném ohni do změknutí. Potom je sceďte a přendejte do misky, dále do nich vmíchejte máslo – rozmačkejte a potom přilijte mléko – pokračujte v rozmačkání na jemnou kaši.
6. Na závěr lahodné vepřové kýty s kostí v jemné cibulovo-česnekové omáčce podávejte s bramborovou kaší, ozdobte čerstvě nasekaným koriandrem a hlavně podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!