Lahodná kuřecí prsa ve smetanovo-česnekové omáčce se sýrem ementál – Jednoduchá večeře!

Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem na lahodná kuřecí prsa ve smetanovo-česnekové omáčce se sýrem ementál. Příprava tohoto skvělého jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Lahodná kuřecí prsa ve smetanovo-česnekové omáčce se sýrem ementál - Jednoduchá večeře!
Zdroj: SOS kuchyňa

Kuřecí prsa ve smetanovo-česnekové omáčce se sýrem ementál

Co budeme potřebovat:
  • 3 kuřecí filety
  • sůl  – podle chuti
  • černý mletý  pepř – podle chuti
  • 1 lžíce sušené oregano
  • 3-4 lžíce olej – na smažení

Přísady na obalování:

  • 3 lžíce mouka
  • 3 lžíce strouhaný parmazán
  • 1/2 lžičky česnekový prášek
  • 1 lžička červená mletá paprika

Omáčka:

  • 30 g másla – na smažení
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžičky mouky
  • 2 lžičky hořčice
  • 350-400 ml kuřecí vývar (nebo kostky kuřecího vývaru rozpuštěné ve vodě)
  • 150 ml smetana na vaření
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý  pepř – podle chuti
  • 30 g strouhaný ementál

Na zdobení a posypání:

  • čerstvá petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Kuřecí filety nakrájejte na plátky a vyklepejte je z jedné strany. Pak je z obou stran posypejte solí, černým mletým pepřem a sušeným oreganem, trochu masírujte rukou, aby se koření vstřebalo.

2. Přísady na obalování: Do mísy na obalování nasypejte mouku, přimíchejte strouhaný parmazán, česnekový prášek a červenou mletou papriku – dobře promíchejte a následně obalte kuřecí plátky.

Lahodná kuřecí prsa ve smetanovo-česnekové omáčce se sýrem ementál - Jednoduchá večeře!
Zdroj: SOS kuchyňa

3. Do pánve s rozehřátým olivovým olejem položte okořeněné kuřecí plátky a smažte je na mírném ohni 5-6 minut z každé strany dozlatova. Po upečení je položte na tác.

Lahodná kuřecí prsa ve smetanovo-česnekové omáčce se sýrem ementál - Jednoduchá večeře!
Zdroj: SOS kuchyňa
Lahodná kuřecí prsa ve smetanovo-česnekové omáčce se sýrem ementál - Jednoduchá večeře!
Zdroj: SOS kuchyňa

4. Omáčka: Do stejné pánve dejte máslo a přidejte prolisovaný česnek – smažte 1-2 minuty na mírném ohni. Poté přisypejte mouku a přidejte hořčici, dále nalijte kuřecí vývar, míchejte a přilijte smetanu na vaření. Dochuťte solí a černým mletým pepřem a nakonec vmíchejte strouhaný ementál – pořádně promíchejte.

Lahodná kuřecí prsa ve smetanovo-česnekové omáčce se sýrem ementál - Jednoduchá večeře!
Zdroj: SOS kuchyňa
Lahodná kuřecí prsa ve smetanovo-česnekové omáčce se sýrem ementál - Jednoduchá večeře!
Zdroj: SOS kuchyňa

5. Potom do omáčky položte smažené kuřecí plátky, které omáčkou přelijte – vařte 5 minut na mírném ohni a podle libosti dochuťte podle své chuti.

Lahodná kuřecí prsa ve smetanovo-česnekové omáčce se sýrem ementál - Jednoduchá večeře!
Zdroj: SOS kuchyňa

6. Na závěr ozdobte-posypejte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte je s oblíbenou přílohou, kterou máte rádi a hlavně s láskou a velkou chutí.

Lahodná kuřecí prsa ve smetanovo-česnekové omáčce se sýrem ementál - Jednoduchá večeře!
Zdroj: SOS kuchyňa

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: