Rychlá jablečná buchta je ideální recept pro milovníky jablečných dezertů. Díky kombinaci nadýchaného piškotového korpusu a bohaté jablečné vrstvy je tento dezert měkoučký a nesmírně chutný. Pokud hledáte jednoduchý a rychlý způsob, jak připravit lahodnou buchtu, tento recept je pro vás skvělou volbou.
Ingredience
Korpus:
- 5 vajec (bílky vyšlehané ve sníh)
- 250 g cukru
- 100 ml horké vody
- 100 ml oleje
- 1 prášek do pečiva
- 250 g hladké mouky
Jablečná vrstva:
- Jablka dle potřeby (oloupaná a nakrájená)
- Voda na podlití
- Cukr a ocet dle chuti jablek
- 2 sáčky vanilkového pudinku (rozpuštěné ve 100 ml vody)
Na dokončení:
- 3 balení šlehačky (na velký plech)
Postup
1) Příprava korpusu: Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Žloutky smíchejte s cukrem, postupně přilévejte horkou vodu a olej. Přisypete mouku smíchanou s práškem do pečiva a lehce promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh. Těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečte ve předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
2) Příprava jablečné vrstvy: Oloupaná a nakrájená jablka vložte do hrnce, podlijte vodou, přidejte cukr a ocet a vařte do měkka. Po uvaření jablka rozmixujte na hladkou kaši a přimíchejte rozpuštěný vanilkový pudink.
3) Dokončení: Na upečený a vychladlý korpus rozetřete jablečnou vrstvu. Nechte vychladnout a poté buchtu pokryjte vyšlehanou šlehačkou.
Vyzkoušejte také:
- Smetanový dezert s pudinkem a ovocem z odpalovaného těsta
- Všichni teď shánějí recept na tyto jablečné koláčky: Rychlé a křehoučké
- Nebeský zákusek Mraky: Na tento skvělý recept se nechytá ani větrník z cukrárny
Závěr
Rychlá jablečná buchta je výborným řešením pro rychlý dezert, který zaujme na první pohled i chuť. Je to skvělá volba pro nečekané návštěvy nebo kdykoliv máte chuť na něco sladkého a jablečného.